VVS : Vereniging Voor Sterrenkunde

Foto Toegevoegd door Ode Peynsaert op 18.05.2017
Website

De Vereniging Voor Sterrenkunde, Meteorologie, Geofysica en Aanverwante wetenschappen, afgekort VVS, werd in 1944 gesticht te Gent ten behoeve van de amateursterrenkundigen in Vlaanderen. Door de jaren heen is de VVS uitgegroeid tot het sterrenkundig forum in Vlaanderen. Vandaag telt de VVS bijna tweeduizend leden.

Bij het grote publiek is de VVS vooral gekend als de organisator van de Sterrenkijkdagen en de uitgever van de jaarlijkse hemelkalender.

De VVS is echter in de eerste plaats een ledenvereniging en biedt voor haar leden dan ook een uitgebreid palet van activiteiten o.a. de jaarlijkse Vlaamse Sterrenkunde Olympiade.

In augustus 1971 werd er voor de jongeren een eigen vereniging binnen de VVS opgericht, de Jongerenvereniging Voor Sterrenkunde (JVS). Deze verbindt iedereen in Vlaanderen die jonger is dan 21 jaar en geïnteresseerd is in astronomie, ruimtevaart of wetenschappen. Op een speelse manier ontdek je bij de JVS het heelal en de wereld om je heen. En dit niet alleen achter je computer, maar met andere leeftijdsgenoten samen in groep.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
ASO 3e graad
BSO 3e graad
KSO 3e graad
TSO 3e graad
AardrijkskundeWiskundeNatuurwetenschappen
Categorie
Informatieve site
Trefwoorden
horizonverruimingloopbaanbegeleidingolympiadeonderwijsloopbaanbegeleidingsensibiliserensterrenkundeSterrenkunde OlympiadeVereniging voor SterrenkundeVlaamse Sterrenkunde OlympiadeVVSzelfconceptverheldering