GAIAkids: Dierenwelzijn op maat van kinderen


Onder de rubriek Voor ouders en leerkrachten kunnen volwassenen de nodige informatie terugvinden over gastlessen in de klas, de GAIA-tentoonstelling en de educatieve materialen.

Ook vind je op de site een overzicht van filmpjes en leesmateriaal om dierenkwesties op school of thuis te bespreken.

Bovendien vind je op de website een uitgebreid informatie-overzicht over dieren (gezelschapsdieren, proefdieren, kleding,...). Deze informatie is geschreven op maat van kinderen, zodat ze zelf met de website aan de slag kunnen gaan. Ze vinden er onder andere een interactief overzicht van alle Belgische asielen, info over beroepen waarbij je met dieren kan werken en ze lezen er moedige en hartverwarmende verhalen over kinderen en volwassenen die opkomen voor de dieren. Ook vinden ze er informatief videomateriaal terug: hoe blijft een vogel in de lucht, hoe springt een kat, hoe drinkt een hond ...

Je vindt ook verschillende diereninterviews terug. Hier worden er steevast mensen geïnterviewd die zich op dagelijkse basis inzetten voor een betere dierenwereld. Leraren kunnen de teksten gebruiken voor kleine groepswerken, begrijpend lezen... Op die manier leren de leerlingen meer bij over de dagelijkse realiteit van enkele erg belangrijke dierenorganisaties. Een konijnenasiel, paardenasiel, natuurhulpcentrum, sanctuarium... komen aan bod.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
GAIA vzw
Organisatie