Searching for Syria

De Vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties heeft, samen met de non-profit tak van zoekgigant Google, de website Searching for Syria gemaakt. Via deze website krijg je op een toegankelijke en sterk visuele manier een snel zicht op de crisis in het land en de gevolgen voor de bevolking. Je vindt er antwoorden op een paar van de meest gestelde vragen. Hoe zag Syrië er uit voordat de oorlog uitbrak? Wat is er sedertdien gebeurd? Hoe is de situatie nu? Wat is een vluchteling en waar gaan de Syrische vluchtelingen naartoe?

Als extra’s krijg je korte verhalen van Syriërs, een 360 graden panorama foto van Damascus voor de oorlog, een video waarin je boven de verwoeste stad Aleppo vliegt, enz. Het is allemaal simpel en basic (en aantrekkelijk, als je dat woord in die context mag gebruiken). Maar net dat maakt van Searching for Syria een interessante website om als introductie aan leerlingen mee te geven.

Kleur Bekennen
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
Gedrags- en cultuurwetenschappenLevensbeschouwing (erkende godsdienst, zedenleer)Burgerschap - MaatschappijleerPAV - MAVO - GASV - ASPV
Info
Website
Gepubliceerd: 03-10-2017
Nummer: 75998
Categorie
Informatieve site
Trefwoorden
oorlogoorlogsvluchtelingsearchingforsyriaSyriaSyriëvluchtelingwereldburgerschap

Ontdek ook