Vlaams Architectuurinstituut

Het Vlaams Architectuurinstituut (VAI) is het sectorinstituut voor hedendaagse architectuur. Het is hun streefdoel om het publiek attent te maken op het belang van een goed ontworpen leefomgeving, om het maatschappelijke debat omtrent het ontwerp van gebouwen en steden te stimuleren en om kennis over architectuur te verspreiden.

Het VAI is het voornaamste aanspreekpunt voor informatie omtrent Vlaamse architectuur en actuele ontwikkelingen in het architecturale beleid in Vlaanderen. Als sectorinstituut biedt het VAI een platform aan voor iedereen die wil bijdragen aan de ontwikkeling van de architectuurcultuur. Bovendien vertegenwoordigt het instituut Vlaanderen op internationale evenementen zoals de Architectuurbiënnale in Venetië en beschikt het over een netwerk van architectuurinstituten in Europa en wereldwijd.

Het Centrum Vlaamse Architectuurarchieven (CVAa) werkt onder de koepel van het Vlaams Architectuurinstituut. Het CVAa brengt architectuurarchieven en vormgevingserfgoed in kaart, geeft er advies over en wil via publicaties en tentoonstellingen een breed publiek betrekken bij dit erfgoed.

Margrit Coppé
Leerkracht

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
kso 2e, 3e graad
Grafische techniekenBouw - Architectuur
dko
ander
Architectuur / Grafisch ontwerp
Info
Website
Gepubliceerd: 17-01-2018
Nummer: 79082
Categorie
Non-profit (museum organisatie ...)
Trefwoorden
architectuurgebouwVAiVlaams Architectuurinstituutvormgeving

Ontdek ook