Games@School : Educatieve games in de klas


Bron

Naast films, boeken en internet bevatten games een schat aan beeldmateriaal dat perfect bruikbaar is voor leerkrachten. Educatieve games hebben reeds hun weg gevonden naar het onderwijs, maar de populaire games zijn voor veel leerkrachten onbekend terrein.

Bij Games@School vind je filmpjes vol didactisch materiaal met games uit de leefwereld van de leerlingen. Omdat het praktisch moeilijk haalbaar is om met leerlingen in de les te gamen, maar al dat waardevol beeldmateriaal zijn weg nog moet vinden naar het onderwijs, startte games@school met dit initiatief.

Door de bewegingsvrijheid in een game zijn de mogelijkheden eindeloos: de jacht op een mammoet in de Prehistorie in beeld brengen, de piramides van Gizeh van dichtbij bekijken, in een middeleeuwse stad wandelen, de Franse Revolutie meemaken of de ellende observeren in de loopgraven tijdens WOI... Het kan allemaal!

Het zou mooi zijn dat we als leerkracht met games eerst de leefwereld van de leerlingen naar de les halen om daarna de les ook een beetje in de leefwereld van de leerlingen te krijgen wanneer ze gamen.

Jeroen Van Kersavont
Leerkracht, Administratief personeel

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan