Burgerschapsvorming : Lessenreeks


Bron

Deze website bevat een lessenpakket dat handelt omtrent burgerschapsvorming inzake criminaliteit, bestraffing en verkeersveiligheid.

In les 1 en 2 wordt gestart met een toelichting van de soorten misdrijven en daarbij horende bestraffing waardoor de leerlingen kennismaken met relevante maatschappelijke procedures. Vervolgens wordt in de lessen 3 tot en met 12 ingegaan op verkeersveiligheid en het omstanderseffect, onderwerpen waarmee beroep wordt gedaan op het verantwoordelijkheidsgevoel van leerlingen. In les 13 vindt een bespreking van de jeugdrechtbank plaats waarna vervolgens de doodstraf en andere vormen van bestraffing worden besproken in lessen 14 tot 17.

Er wordt gebruik gemaakt van verschillende actieve werkvormen zoals ICT-opdrachten, het uitwerken van een campagne, een stellingenspel, hoekenwerk, gastsprekers... Bovendien is er differentiatie voorzien o.b.v. voorkennis, cognitieve vaardigheden en interesses.

Doorheen het hele lessenpakket wordt bovendien sterk ingezet op het werken met levensechte situaties gelinkt aan de leefwereld van de jongeren om transfer te bevorderen.

Bij elke les vind je het lesplan en doelen, de werkblaadjes, cursustekst, de modeloplossingen...

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
bso 3e graad
PAV - MAVO - GASV - ASPV
Info
Website
Gepubliceerd: 17-05-2018
Nummer: 82444
Categorie
Educatieve site (oefeningsite, lessite …)
Trefwoorden
burgerschapburgerschapsvormingdoodstrafjasmienhooyberghs9.wixsitejeurdrechtbanklessenreeksmisdaadmisdrijfomstanderseffectresponsible young driversverantwoordelijkheidverkeersveiligheidvluchtmisdrijf

Ontdek ook