Paraat voor de schoolstraat


Bron

Een schoolstraat is een straat die aan het begin en einde van de schooldag gedurende een half uur wordt afgezet. Met uitzondering van hulp- en nutsdiensten is geen gemotoriseerd verkeer toegelaten. De straat is enkel toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Bewoners kunnen de straat steeds uitrijden, maar niet inrijden. Een schoolstraat biedt tal van voordelen.

De campagne Paraat voor de schoolstraat wil in eerste instantie werk maken van een betere luchtkwaliteit in de schoolomgeving. Ook streeft men met de campagne naar een gezonde en aangename schoolomgeving met kansen voor vergroening, sociaal contact, beweging, duurzame verplaatsingen en verkeersveiligheid.

Deze campagne werd uitgewerkt door de Task Force Luchtvervuiling schoolomgeving, die tot stand kwam op initiatief van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits.

Peter Neirynck
ICT-coördinator, Systeembeheerder

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Info
Website
Gepubliceerd: 04-06-2018
Nummer: 83051
Categorie
Informatieve site
Trefwoorden
duurzame verplaatsinggezonde schoolomgevingHilde CrevitsluchtkwaliteitparaatParaat voor de schoolstraatschoolomgevingschoolstraatveilige schoolomgevingverkeersveiligheid