Belgium WWII Platform

logo

Belgium WWII is het nieuwe online platform dat volledig gewijd is aan België tijdens de Tweede Wereldoorlog. In tijden van fake news, onbetrouwbare en ongecontroleerde informatie, stelt het CegeSoma (Studiecentrum voor Oorlog en Hedendaagse Maatschappij) een online platform voor dat kwaliteitsvolle informatie biedt over gevoelige feiten uit de Tweede Wereldoorlog.

Belgium WWII heeft de ambitie om een zoek- en leerinstrument te worden voor onderzoekers en studenten (van het secundair onderwijs tot de universiteit). Een website richt zich vooral tot jongeren, allemaal digital natives.

Maar meer dan gewoon een website, biedt dit platform hen de mogelijkheid om hun kennis over het Belgische oorlogsverleden te verdiepen en om de talloze begrippen verbonden met dit conflict beter te begrijpen. Belgium WWII stelt eveneens vier pedagogische dossiers ter beschikking aan geschiedenisleerkrachten, met leerstof die beantwoordt aan het jaarplan van het zesde middelbaar. Elk van deze dossiers bevat een versie voor de lesgever en een versie voor de leerlingen om mee aan de slag te gaan.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?