Oog voor lekkers


Bron

Probeer het fruit-, groente- of melkmoment telkens te koppelen aan een educatieve activiteit over gezonde voeding. Zo kan je leerlingen het belang van een gezond voedingspatroon op een boeiende en interactieve manier bijbrengen in de klas. Leren én proeven, daar draait het tenslotte om.

Er staan heel wat educatieve pakketten en ideeën ter beschikking om het belang van gezonde voeding te integreren in het leerplan en om de band met de landbouw te versterken. Deze hulpmiddelen zijn ontworpen voor specifieke leeftijdscategorieën en zijn voor alle scholen beschikbaar. Het gebruik ervan is niet verplicht, maar kadert wel perfect in het gezondheidsbeleid op school en verhoogt de kans op duurzame gedragsverandering.

Met dit initiatief willen de Vlaamse overheid en de Europese Unie gezonde voedingsgewoonten promoten bij kleuters, leerlingen van het lager onderwijs en leerlingen van het buitengewoon lager en secundair onderwijs, zowel op school als thuis.

Carla Visser
Leerkracht, GOK- of zorgcoördinator, ondersteuner

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
Niet vakgebonden
Info
Website
Gepubliceerd: 22-11-2018
Nummer: 86766
Categorie
Informatieve site
Trefwoorden
duurzaam consumerenduurzaamheideducatief pakketfruit op schoolfruitmomentgezonde voedinggezondheidsbeleidgroentemomentlandbouwmelkmomentoog voor lekkersoogvoorlekkersSlurp en SliceVlaamse overheidvoedingsgewoontevoedingspatroon