Horizon Educatief: Educatieve dienst aan de Oostendse kust


Horizon Educatief vzw is een educatieve werking aan de Oostendse kust. Op speelse wijze beoogt Horizon Educatief het leven aan onze Noordzeekust te ontdekken. Met dit rijke biotoop als natuurlijk kader creëren we een zee aan mogelijkheden: klimmen en klauteren, verkennen, ontdekken, voelen en tasten, ruiken en proeven en languit genieten. Onuitputtelijke mogelijkheden die door de educatieve werking worden voorbereid en waarbij ervaringsgericht leren centraal geplaatst wordt.

Daarnaast nodigt onze werking ook uit tot cultuurbeleving met specifieke aandacht voor erfgoed en roepen we als organisatie ook op tot solidariteit en verdraagzaamheid binnen onze multiculturele samenleving door het aanbieden van mondiale sessies, themadagen en educatieve koffers.

Scholen en klassen van het kleuteronderwijs, lager onderwijs en secundair onderwijs vinden bij ons een schat aan ateliers waarmee ze aan de slag kunnen. Horizon Educatief is ook de thuishaven voor de inhoudelijke invulling van zee- en visserijklassen. 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Leerkracht

Ontdek ook