Samen opvoeden : Platform

logo
Bron

Het eerste subthema op deze website, ouderschap na een relatiebreuk, komt voort uit het praktijkgericht wetenschappelijk onderzoeksproject Sparkles'.

Op een tweede luik van deze website,  bouwen aan een partnerschap met ouders binnen het secundair, is een toolbox te vinden voor schoolteams die werd ontwerpen in samenwerking met Onderwijscentrum Gent. De toolkit kan gebruikt worden om in het secundair onderwijs aan de slag te gaan met de samenwerking tussen gezin en school. 

Het materiaal is het resultaat van een praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek van de Artevelde hogeschool en onderwijscentrum Gent. Het onderzoek heeft de ervaringen van leerlingen en ouders omtrent ouder-schoolsamenwerking en de rol van de brugfiguur hierin in kaart gebracht. Het onderzoek werd uitgevoerd binnen de eerste graad van het secundair onderwijs en het materiaal is ook daartoe ontworpen, maar kan mits aanpassing ook ingezet worden in andere graden. 

De toolkit bevat 4 onderdelen:

  • Toelichting van de meerwaarde van een goede gezin-schoolsamenwerking voor leerlingen, ouders en het team op basis van de resultaten van het onderzoek. 
  • Goede praktijken/activiteiten om als school te organiseren om de gezin-schoolsamenwerking te bevorderen. 
  • Methoden om met leerlingen en ouders aan de slag te gaan om ook hun stem in rekening te brengen in de gezin-schoolsamenwerking.
  • Reflectiemethodieken om als team na te denken over de gezin-schoolsamenwerking.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?