KBC : Aanbod voor scholen

Slim leren omgaan met geld

Wat doet een bank precies? Hoe werkt een lening? Wat als je later een eigen zaak wilt? Zelf je weg vinden in de financiële wereld, da’s allesbehalve evident als jongere. Toch is het een essentiële vaardigheid. Daarom ontwikkelden KBC Get-a-Teacher.

Met deze gratis lessen leren ze jongeren praktisch omgaan met geld en kritisch nadenken over bijvoorbeeld kredieten en verzekeringen. Ze gaan met hen in gesprek en vertalen al die saaie geldzaken naar wat hen echt bezighoudt.

Een expert voor de klas

Get-a-Teacher werd gecreëerd en pedagogisch gescreend in samenwerking met specialisten van Skillville, dat leerlingen helpt de VOET te realiseren en sleutelcompetenties te verwerven. Enthousiaste lesgevers uit het team van KBC gaan met de jongeren aan de slag. Gebeten door het onderwijs én hun job bij de bank of verzekeraar, zijn zij de geknipte personen om het verhaal vanuit de praktijk te vertellen.

Ze hechten veel belang aan financiële educatie. Daarom is dit voor hen geen commercieel project, maar wel een investering in de toekomst. De lessen zijn gratis en vrijblijvend voor alle scholen, ook voor wie geen KBC-klant is. Ze maken geen reclame en Ze gaan niet in op KBC-producten of -diensten.

KBC
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
buso
Economie - SEI - Boekhouding - BedrijfsbeheerBurgerschap - MaatschappijleerPAV - MAVO - GASV - ASPV
lerarenopleiding
hogeschool
universiteit
ander
financiële geletterdheid
Info
Website
Gepubliceerd: 04-03-2019
Nummer: 90188
Categorie
Educatieve site (oefeningsite, lessite …) Informatieve site
Trefwoorden
aanbod voor scholenbeleggenbudgetbeheerfinanciële geletterdheidfinanciële wereldgeldgeldzakenGet-a-TeacherKBCkredietkritisch denkenomgaan met geldondernemensparenverzekering