Consumer Classroom : Slim leren consumeren

Consumer Classroom is een website van de Europese Commissie voor leerkrachten in heel Europa, gericht op het stimuleren van consumenteneducatie op middelbare scholen. Hiervoor worden materialen en tools aangereikt.  Ze stimuleren leerkrachten om les te geven in consumentenonderwerpen door hen een uitgebreide bibliotheek met hoogwaardige lesmaterialen aan te bieden.

Deze materialen zijn speciaal geselecteerd om je lesprogramma te ondersteunen met verschillende soorten kernvakken en thema's. De materialen zijn erg flexibel en kunnen online in het klaslokaal gebruikt worden, gedownload of geprint worden, of ze kunnen via het web gedeeld worden.

Consumer Classroom biedt leerkrachten ook verschillende materialen en tools aan om lessen met deze materialen voor te bereiden. Dit zijn onder meer:

  • Lessenmakers: Combineren van bestaande materialen met tekst, afbeeldingen, links en andere media. Je kan de voltooide les dan delen met je leerlingen en collega's.
  • Mijn klaslokaal: Maak een lijst met leerlingen aan en deel lessen, materialen en berichten met hen via één muisklik.
  • Projecten met andere scholen: Voltooi een project met een andere Europese school met behulp van onze tools.
  • Collecties: Bekijk verschillende collecties materialen die door andere gebruikers, experts en partners van Consumer Classroom zijn verzameld.
  • Lespakketten: Consumer Classroom produceert regelmatig lessen over seizoensgerelateerde onderwerpen die je zo in jouw klas kunt gebruiken.
  • Upload materialen: Upload je eigen materialen om ze te delen met andere leerkrachten.
Els Govaerts
Leerkracht

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
Economie - SEI - Boekhouding - BedrijfsbeheerHandel - Kantoor - VerkoopInformaticaGedrags- en cultuurwetenschappenBurgerschap - MaatschappijleerPAV - MAVO - GASV - ASPV
Info
Website
Gepubliceerd: 05-03-2019
Nummer: 90402
Categorie
Educatieve site (oefeningsite, lessite …)
Trefwoorden
consumentconsumer Classroomconsumerclassroomconsumerenconsumptiegedraghernieuwbare energieleermiddelendatabankleermiddelensitelessenmakerreclameshoppenslim consumeren