Educaplay : Maak zelf je interactieve oefeningen

Educaplay is een website waarop je interactieve oefeningen kunt maken voor leerlingen. Er is keuze uit veel verschillende soorten oefeningen: raadsels, invuloefeningen, kruiswoordraadsels, dialogen, dictees, etc. Deze interactieve oefeningen kunnen gemaakt worden door de leerlingen op de computer of klassikaal op een digitaal bord.

Als je een reeks oefeningen hebt gemaakt die tot eenzelfde thema behoren, kan je die samenvoegen tot een collectie. Alle oefeningen zitten dan verzameld in een map, zo kunnen de leerlingen de oefeningen snel en efficiënt terugvinden.

Om dit nog sneller te laten gebeuren, kun je je leerlingen ook toevoegen in groepen. In een groep nodig je je leerlingen uit en plaats je hierin collecties.

Registeer je eerst om interactieve oefeningen te maken via Educaplay. Het gebruik van de site is volledig gratis. Je kunt zelfs oefeningen die door anderen werden gemaakt, gebruiken in jouw klas. Er is ook een premium account, hierbij is er geen reclame en kunnen de oefening gedownload worden (vb. als SCORM).

De site kan worden weergegeven in het Engels, Frans of Spaans. De oefeningen die je maakt voor je leerlingen zijn wel beschikbaar in het Nederlands.

Annick Van den put
Leerkracht, ICT-coördinator, …

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Info
Website
Gepubliceerd: 26-03-2019
Nummer: 91386
Categorie
Onlinesoftware
Trefwoorden
Educaplayinteractieve oefeningToll-net