Moedertaal in NT2


Bron

Webapp met informatie over het verschil tussen Nederlands en de talen Engels, Tigrinya, Syrisch-Arabisch, Pools, Russisch, Spaans, Marokkaans-Arabisch, Tsjechisch en Turks.

Als je Nederlands leert als tweede taal, krijg je onderwijs over allerlei moeilijke eigenschappen van de taal: het verschil tussen de en het, het woordje er – aspecten die moeilijk zijn voor íedereen die Nederlands leert. Maar afhankelijk van je moedertaal, kom je ook nog andere problemen tegen.  

Taalkundigen van de Universiteit Utrecht hebben samen met onderwijsdeskundigen en ICT-experts een app ontwikkeld, die NT2-docenten helpt bij het herkennen en oplossen van moedertaalspecifieke problemen. In de app vinden ze overzichten van cruciale verschillen tussen het Nederlands en een aantal veel voorkomende eerste talen.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
NT2Anderstalige nieuwk. - NT2OKAN - NT2
Info
Website
Gepubliceerd: 24-04-2019
Nummer: 92194
Categorie
Educatieve site (oefeningsite, lessite …) Informatieve site
Trefwoorden
appEngelsgrammaticaMarokkaans-ArabischmoedertaalmoedertaalspecifiekMoedint2NT2PoolsRussischSpaansSyrisch-ArabischTigrinyaTjechischTsjechischTurksUniversiteit Utrechtvergelijkende grammaticaverschil moedertaal en NT2webapptalen

Ontdek ook