Geocaching.be : Schattenjacht met GPS

De site Geocaching.be reikt een leuk initiatief aan i.v.m. wandelen met een GPS: een heuse  high-tech schattenjacht. Je kunt gebruik maken van bestaande zoektochten die beschikbaar zijn op de site, maar als initiatiefnemer (bv. leerkracht L.O. of aardrijkskunde) kun je ook zelf een gps-zoektocht organiseren. Je steekt enkele eigen voorwerpen (de zgn. 'schat') en een logboek in een waterdichte doos en je verstopt die ergens. Je bepaalt de precieze coördinaten van de schuilplaats. Je kunt deze publiceren op het internet. 

Op een avontuurlijke manier kun je jongeren (leerlingen) met een GPS-toestel leren omgaan en bovendien worden ze op het einde van hun tocht beloond. Ze kunnen ook hun bevindingen over de tocht neerschrijven in een logboek die ze in de doos vinden. Ze mogen één voorwerp in de doos plaatsen maar moeten er in de plaats ook een voorwerp bijleggen.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 5e, 6e leerjaar
secundair 1e graad a en b
aso 2e graad
bso 2e graad
kso 2e graad
tso 2e graad
AardrijkskundeLichamelijke opvoeding - Sport
volwassenenonderwijs
Info
Website
Bijgewerkt: 16-02-2009
Categorie
Educatieve site (oefeningsite, lessite, ...) Informatieve site
Trefwoorden
Benelux noordgeocachinggeocachingbeGlobal Positioning SystemGPSnavigatiesysteemoostoriëntatieoriënterenpositiesatellietschattenjachttochtwandelenwandelingwestZuid

Ontdek ook