Rouw bij jongeren : Rouwkoffer, vorming en jongerenrouwgroepen

Toegevoegd door iris verellen op 20.10.2008
Website

Als je als leraar of jongerenbegeleider op zoek bent naar een manier om met kinderen en jongeren rond het thema rouw bij jongeren te werken kan je terecht bij de interdioscesane jeugddienst. Zij hebben een rouwkoffer ontworpen vol met info, poëzie, foto's en spelen.  Meer informatie vind je op www.ijd.be/rouwkoffer.

De interdioscesane jeugddienst organiseert ook vorming rond het thema.  Het aanbod vind je op www.ijd.be/vormingsaanbod-rouwen.

Ken je een jongere die iemand verloren is? Je kan deze jongere concreet helpen door hem of haar aan te spreken en te informeren over de rouwgroepen voor jongeren in Antwerpen en Hasselt. Meer info vind je op www.ijd.be/rouwen.

Deze initiatieven zijn allemaal georganiseerd vanuit de interdioscesane jeugddienst  Antwerpen, maar ook in andere vestigingen is er een aanbod te vinden. Alle info vind je op www.ijd.be

Voor verdere info kan je ook terecht op het nummer 03 454 11 44 of ijdantwerpen@ijd.be (secretariaat provincie Antwerpen).


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Lager 1e, 2e, 3e graad
Levensbeschouwing (Erkende godsdienst, Zedenleer)Sociale vaardigheden
Secundair 1e graad A en B
ASO 2e, 3e graad
BSO 2e, 3e, 4e graad
KSO 2e, 3e graad
TSO 2e, 3e, 4e graad
Levensbeschouwing (Erkende godsdienst, Zedenleer)
Categorie
Informatieve site
Trefwoorden
afscheiddoodijdjongerenrouwgroeplijdenlijden, ziekte, doodrouwrouwgroeprouwkofferverdrietverliesverlieservaringverwerkingziekte