StudyChat : Vragen bij verder studeren

Logo studychat

Stel je voor dat al je leerlingen meteen weten wat ze later willen worden en daarbij de juiste studiekeuze maken. Het zou niet alleen hen, maar ook ouders en leerkrachten heel wat tijd en zorgen besparen. Helaas loopt het bij de meeste leerlingen net iets anders. De enorme hoeveelheid aan mogelijkheden en de complexe structuur van het hoger onderwijs maken het er voor jongeren niet eenvoudiger op. Ben jij als leerkracht, coördinator of directie op zoek naar een andere manier om je leerlingen te begeleiden in dit proces? Dan is StudyChat iets voor jou.

Het concept

StudyChat is een project van de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen.
Je kan verschillende modules combineren, die gratis overdag of ‘s avonds bij jou op school plaatsvinden. De inhoud van de modules lees je op studychat.

Doorheen deze modules maken leerlingen (en ouders) kennis met de basisprincipes van het hoger onderwijs en ontdekken ze hoe ze het studiekeuzeproces gericht kunnen aanpakken.
Leerlingen ontvangen een handig werkboek dat hen zal helpen bij het maken van hun keuze.
Bij elke StudyChat is er een vertegenwoordiger van een hogeschool en van de universiteit aanwezig. Zo kunnen leerlingen (en hun ouders) ook steeds de nodige vragen stellen.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Sabine Dillen
Leerkracht

Ontdek ook

Bekijk alle