Kies voor hoop: Lespakket


UCSIA, de Trends Leerstoel Economie van de Hoop & het SPES-forum creëerden een lessenpakket Kies voor Hoop voor leerlingen in het 5e en 6e jaar van het secundair onderwijs in België en Nederland.

De lessen willen bijdragen tot een mentale shift in de economie. Het post-corona tijdperk met zijn grote ecologische en sociale uitdagingen biedt daartoe een bijzondere kans. Het lessenpakket maakt via allerlei concrete, hedendaagse opdrachten de leerlingen bewust van de basisprincipes van een op hoop geënte economie. Zingeving en denken vanuit de toekomst staan daarbij centraal.

De titel en inhoud van deze lessen zijn gebaseerd op het boek Kies voor Hoop van Luk Bouckaert, uitgegeven bij Garant (Antwerpen, 2017) die ons de toestemming gaf om teksten uit het boek te gebruiken. Een andere inspiratiebron zijn de online lezingen van de Trends Leerstoel Economie van de Hoop aan de Universiteit Antwerpen in samenwerking met UCSIA en het SPES-forum.

Je kan de lessen gratis opvragen en ontvangen in uw mailbox.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Op de projectpagina van BeGlobal vind je leermiddelen rond wereldburgerschap. Je kan er o.m. selecteren op thema’s in de klas.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
UCSIA
Organisatie