Im Labyrinth des Schweigens: Lesmap bij de film


In deze lesmap vind je verschillende ideeën om in de klas aan de slag te gaan rond de film Im Labyrinth des Schweigens.

Frankfurt, 1958. Johann Radmann is een jonge, ambitieuze advocaat. Via een tip van een journalist ontdekt hij dat bepaalde overheidsdiensten en instituten samenzweren om nazi-misdaden in de doofpot te houden. Door zijn vastberadenheid om dit tot de bodem uit te zoeken, geeft procureur-generaal Fritz Bauer Johann de leiding van het onderzoek naar deze praktijken. Worstelend met een schat aan informatie, belandt Johann in een labyrint van schuld en leugens.

Im Labyrinth des Schweigens is gebaseerd op de voor velen onbekende naoorlogse geschiedenis van het onderzoek dat leidde tot het Auschwitz-proces (1963 – 1965). Hoewel de meeste Duitsers in deze tijd van volle economische heropleving niet meer aan de oorlog herinnerd wilden worden, was er een handvol mannen en vrouwen die wilden verzekeren dat Duitsland haar oorlogsverleden niet zou ontvluchten. Duitsland werd hiermee het eerste land dat zelf haar oorlogscriminelen vervolgde voor hun misdaden.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Op de projectpagina van BeGlobal vind je leermiddelen rond wereldburgerschap. Je kan er o.m. selecteren op thema’s in de klas.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
JEF
Organisatie

Ontdek ook