Vluchtelingen en migratie : Lesbundel voor 6- tot 9-jarigen


Bron

Deze bundel is deel van het lespakket over vluchtelingen, asiel en migratie van UNHCR, het vluchtelingenagentschap van de Verenigde Naties. 

Deze bundel is geschikt voor 6- tot 9-jarigen en laat kinderen in de lagere graden van het basisonderwijs kennismaken met vluchtelingen en migranten.

Meer complexe leerstof die bijvoorbeeld de Vluchtelingenconventie uitlegt, of het verschil tussen vluchtelingen, migranten, intern ontheemden en andere mensen op de vlucht, wordt bewust vermeden. De nadruk ligt op het ontwikkelen van emotionele en sociale vaardigheden in de laagste graden van het basisonderwijs. 

Kinderen leren op verschillende manieren kennis maken met elkaar, ze leren andere talen en culturen kennen. Leerlingen moeten zich ook inleven in de situatie van nieuwkomers in de klas die een andere taal spreken en uit een andere cultuur komen. Daarnaast bevat de bundel een paar tips om in een diverse klas enkele huisregels vast te leggen en voor een rustige, constructieve leeromgeving te zorgen. 

Andere lesmaterialen van UNHCR en achtergrondinformatie over vluchtelingen, asiel en migratie voor leraars van alle graden kan je vinden op de onderwijspagina van UNHCR België

UNHCR
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan