Café Coloré

Café Coloré is een ontmoetingsmoment tussen scholieren uit de derde graad van het secundair onderwijs en cursisten Nederlands aan het CVO Brussel of het Centrum Basiseducatie Brussel.

Dit initiatief wil bruggen slaan tussen mensen van diverse culturen, landen en sociaal-economische achtergrond. We willen ervoor zorgen dat leerlingen begrijpen dat de superdiverse samenleving een feit is en dat we op een begripvolle manier moeten leren samenleven.

Deze activiteit wil hier een aanzet toe zijn. Door middel van verschillende methodieken leren de deelnemers elkaar en elkaars leefwereld kennen. Dit is een eerste en belangrijke stap naar begripvol samenleven. Het is een eye-opener voor zowel de scholieren als cursisten. Doorheen de activiteit is het tot stand brengen van een dialoog over normen een waarden en het wegwerken van vooroordelen ten opzichte van de ander de rode draad.

De deelnemers worden zich bewust van andere visies, manieren van leven en leren deze als gelijk beschouwen en respecteren. Dit is broodnodig voor de toekomst.

De toekomst waarin de diversiteit enkel nog groter zal worden en niet enkel een realiteit zal blijven in de grootsteden maar zal doorsijpelen naar het hele land.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 3e graad
bso 3e graad
kso 3e graad
tso 3e graad
 vak niet vakgebonden
Info
Soort Nascholing of activiteit
Bijgewerkt31-08-2017
Nummer 74246
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
11.11.11-campagne migratiecaféCafé Colorédiversiteitontmoetingwereldburgerschap

Ontdek ook