Europe@school: Actieve lessen over de Europese Unie


Het lesmateriaal "Europe@school" is ontwikkeld om scholen die deelnemen aan het “European Parliament Ambassador School”-programma lesmateriaal te geven over de Europese parlementaire democratie en de Europese waarden.
Het is modulair opgebouwd, met kant-en-klare presentaties en actieve werkvormen die de leerlingen rechtstreeks betrekken bij de Europese democratie. Dit pakket wil leerlingen een basisbegrip geven hoe de Europese Unie en het Europees Parlement werken. Actieve werkvormen, simulatieoefeningen, actieve spelen over de EU, internetoefeningen vormen de ingrediënten voor je lessen.

Module 1: Ben jij op de hoogte?
Het doel van de eerste module is vrij eenvoudig: zorgen dat leerlingen die nog niet geïnteresseerd zijn in en nog geen kennis hebben over de EU, de EU-waarden en actuele EU-kwesties, zich bewust worden van het bestaan van de EU en van het belang om te worden geïnformeerd over de EU.

Module 2: Maak kennis met de EU
De tweede module is erop gericht de leerlingen grondig en op een enthousiasmerende manier te informeren over de EU en haar waarden. 

Module 3: Oefen je democratische vaardigheden
De nadruk ligt op het oefenen van de democratische vaardigheden van leerlingen.
Daaronder vallen onder meer discussievaardigheden, compromissen leren sluiten en het herkennen van correcte informatie

Module 4: Jouw stem in de EU
De nadruk ligt op de manier waarop de leerlingen actief als burgers kunnen participeren in de EU en hun stem kunnen laten horen. 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Op de projectpagina van BeGlobal vind je leermiddelen rond wereldburgerschap. Je kan er o.m. selecteren op thema’s in de klas.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Leerkracht