De Klimaatbrigade


klimaatbrigade.be is een interactieve website voor leerlingen. Hij brengt de thematiek van de klimaatopwarming aan de hand van tien thema’s. Ze leggen niet alleen de oorzaken van de klimaatverandering en de gevolgen voor mens en natuur stap voor stap uit, veel aandacht gaat naar oplossingen binnen de leefwereld van deze kinderen. De teksten worden aangevuld met illustraties, video’s, klimaatexperimenten en met tal van interactieve oefeningen (invuloefeningen, quizzen, kruiswoordraadsels …).

De leerkrachten krijgen een eigen ruimte. Ze vinden er achtergrondinformatie over de verschillende thema’s, lesdoelstellingen, eindtermen en afdrukbare documenten (experimenten, oefeningen, oplossingen...). De leerkracht kan per thema zelf oefeningen samenstellen, waarna de leerlingen een unieke link ontvangen en automatisch op het scherm zien wat van hen verwacht wordt. Zodra de leerlingen de oefeningen invullen, ziet de leerkracht in zijn ruimte meteen de resultaten.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Op de projectpagina van BeGlobal vind je leermiddelen rond wereldburgerschap. Je kan er o.m. selecteren op thema’s in de klas.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
WWF België
Organisatie

Ontdek ook