Geef een naam aan het nieuwe onderzoeksschip : Scholenwedstrijd

Wedstrijd voor scholen: word ambassadeur van het nieuwe onderzoeksschip en beleef samen met jouw klas een unieke ervaring op de Noordzee.

Het huidige schip, RV Belgica, heeft na negenhonderduizend afgelegde kilometers (twintig keer de omtrek van de aarde!) en vierendertig jaar dienst zijn beste tijd gehad. De federale overheid heeft daarom de opdracht gegeven om in 2019 een nieuw, ultramodern oceanografisch onderzoekvaartuig te bouwen dat vanaf eind 2020 operationeel zal zijn. Mariene wetenschappers zullen met het nieuwe schip hun meerdaagse of meerweekse onderzoektochten kunnen voortzetten en uitbreiden in Belgische wateren en daarbuiten. Zo bouwen ze wetenschappelijke kennis op die noodzakelijk is als ondersteuning voor de zogenoemde blauwe economie. Denk maar aan duurzame visserij, windmolens op zee, mijnbouwactiviteiten in de diepzee, energieopslag voor de kust…

Zorgt jouw klas voor de naam van dit belangrijk onderzoeksschip?

De staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid, Zuhal Demir, laat graag de naamkeuze aan jullie over! Bedenk een passende naam voor het nieuwe onderzoeksschip en maak een origineel filmpje waarin jullie de gekozen naam met veel enthousiasme uitleggen. Creatieve geesten zijn dus gewaarschuwd! Uit een beperkte selectie van voorgestelde namen, mag het grote publiek dan de uiteindelijke winnaar kiezen. De bedenkers van de winnende naam vallen drie keer in de prijzen!

En de klas die met haar filmpje de selectiejury het meest kan overtuigen gaat ook mee op dagtrip met de RV Belgica! Er zijn dus twee winnaars! Hou jullie zeebenen dus maar klaar voor een geweldige en unieke ervaring. En misschien krijgen jullie op die manier de smaak voor het mariene wetenschapsonderzoek te pakken!

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
secundair 1e graad a en b
aso 2e graad
bso 2e graad
kso 2e graad
tso 2e graad
Maritieme opleidingenAardrijkskundeBiologieChemieFysicaNatuurwetenschappen
Info
Aankondiging
Gepubliceerd: 03-12-2018
Categorie
Wedstrijd
Trefwoorden
blauwe economieduurzame visserijenergieopslagonderzoeksschiponderzoeksvaartuigRV Belgicawetenschapsonderzoekwindmolenwindmolenparkzee