Zoektocht naar webhosting voor Joomla!, Drupal, of andere database-gebaseerde websites

Heel veel websites worden “statisch” gemaakt. Het lijken wel mooi versierde pagina’s gemaakt met een tekstverwerker.

Probleem hierbij is dat wanneer ergens iets veranderd moet worden je dat op die statische pagina’s van je website overal (en juist) moet gaan verbeteren.

De zogenaamde “dynamische” websites hebben als basis een database waardoor heel gestructureerd beheren van gegevens mogelijk is. De beheerders van de gegevens van een website (en ik bedoel hiermee niet de programmeurs) kunnen op een gebruiksvriendelijke wijze in die database op één plaats een gegeven verbeteren (b.v. een telefoonnummer)  en onmiddellijk is deze verbetering overal waar nodig aangepast op de website.

Wie een beetje kan programmeren kan dit gratis met

Mysql (http://nl.wikipedia.org/wiki/MySQL of  http://www.mysql.com/)
en PHP (http://nl.wikipedia.org/wiki/PHP of http://be.php.net/).

En natuurlijk ook met

  - Joomla! (http://nl.wikipedia.org/wiki/Joomla! of http://www.dutchjoomla.org/)  
  - Drupal  (http://nl.wikipedia.org/wiki/Drupal  of http://drupal.be/ )
  - een websitemaker bij een provider/host: http://webcreating.be/Webbuilder.html
  - Mambo (http://nl.wikipedia.org/wiki/Mambo_(CMS) of  http://mambo-foundation.org/
  -  enz.

Probleem met deze zeer interessante applicaties (statische websites zijn in feite uit den boze) is dat deze maar werken op een webserver die Mysql en PHP aankunnen (dus ook voor Joomla! of Drupal). Je kan zelf zo’n webserver installeren met b.v.WAMP, maar dan moet je krachtige PC altijd aan staan en gebruikers via het web toelaten.

Dan maar op zoek naar gratis webruimte voor deze toepassingen. Vooreerst vermelden dat onze prima webhost classy.be dit niet aankan.

Dus op zoek… en ze bestaan! Maar meestal zijn deze “Free host” mét reclame in je eigen webpagina’s (en je weet nooit op voorhand welk lekkers er op komt: thuis is dat misschien nog aanvaardbaar, maar in de klas…). Er zijn er ook zonder reclame maar ofwel zijn ze te traag (weinig ruimte, weinig bandbreedte,…) ofwel duurt het weken voor je een account krijgt, of je bent verplicht duur te betalen voor websitemakersoftware.

En dus maar betalen…

Gelukkig zijn er enkele van bij ons die niet al te duur zijn: zoek maar op Google (webhosting mysql , België) en je vindt er nogal wat.

Diegene die voor mij voorlopig toch “de beste keuze” krijgt, is die van www.webcreating.be uit Nijlen. Niet alleen omwille van de zeer lage prijs maar vooral omdat ze expliciet melden dat Joomla! er op kan, Mambo, Drupal of Mysql+php en zeer veilig zijn. Zij weren bv. porno van hun server. Ze hebben een prima webbuilder om op eenvoudige wijze database-gebaseerde websites te bouwen.

Voor het onderwijs zijn er ook kortingen. Scholen, leerkrachten en leerlingen krijgen een gratis domeinnaam (of hun bestaande domeinnaam wordt gratis overgebracht) en 15 % korting op de hosting (huur webruimte: http://www.webcreating.be/Linux-webhosting-pakketten.html).

Daarvoor mail je naar  sales@webcreating.be met je gegevens (instellingsnummer voor
scholen; kopie van leraren- of studentenkaart).

Voor tijdelijke projecten met leerlingen kan je gratis webruimte hebben na contact met sales@webcreating.be

 

 

 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Info
Artikel
Gepubliceerd: 18-11-2011
Nummer: 33275
Categorie
ICT-tip
Trefwoorden
anderedatabase-gebaseerde websitesdrupaldynamische websitehostingJoomlaMamboservervrije softwarewebbuilderwebdesignwebhostingwebmasterwebruimte

Ontdek ook