Gelijksoortige eentermen: Memory


Dit spel is een oefening op gelijksoortige eentermen.

Om dit spel te spelen heb je enkel de kaartjes voor het memoriespel nodig. Het spel wordt per twee gespeeld. Er zijn verschillende versies van het spel.

De leerlingen krijgen per twee een aantal kaartjes. Aan de ene kant van die kaartjes staat een eenterm, aan de andere kant een figuurtje. Ze leggen de kaartjes verspreid op hun bank met de kant van de eentermen naar boven. Ze mogen niet zien welke figuurtjes op de achterkant staan.

De bedoeling van het spel is om 2 kaartjes met gelijksoortige eentermen te zoeken. De leerlingen mogen die twee kaartjes dan omdraaien. Als het juist is, zien ze aan de achterkant van de 2 kaartjes dezelfde figuurtjes. Is het fout, dan zien ze aan de achterkant van de kaartjes 2 verschillende figuurtjes.

Zo mogen de leerlingen om beurt 2 kaartjes zoeken met gelijksoortige eentermen. Als ze juist gekozen hebben, mogen ze de kaartjes nemen en bijhouden. Hebben ze fout gekozen, dan draaien ze de kaartjes gewoon terug om.

De speler die de meeste kaartjes heeft als alle kaartjes op zijn, is de winnaar.

Let op: de leerlingen mogen om beurt 2 kaartjes omdraaien. Dus degene die juist heeft gekozen mag niet 2 keer na elkaar, zoals bij de klassieke memory.

 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Leerkracht

Ontdek ook