Limieten: Een presentatie en lesvoorbereiding met de CoCo-benadering


De lessen over limieten kaderen binnen een masterproef aan de Uhasselt. Binnen deze thesis zijn er lesmaterialen ontwikkeld volgens de CoCo- benadering. Bij deze benadering worden concepten in functie van een context uitgelegd. De contexten verbinden de concepten met het dagelijks leven. 

Concept: Concepten zijn principes, wetten, beginselen, theorieën, structuren of systemen en vormen de basis van kennisopbouw.

Context: Contexten zijn concrete situaties of probleemstellingen die voor leerlingen betekenisvol zijn of kunnen worden door de uit te voeren leeractiviteiten. Contexten kunnen het leren betekenisvoller maken en bij leerlingen de motivatie en attitude versterken. Afwisseling in contexten is nodig voor transfer van kennis en vaardigheden. Een context kan een concept verduidelijken of de verbinding vormen tussen verschillende concepten.

Het lesmateriaal toont hoe deze didactiek toegepast werd voor verschillende vakken en hoe ze een inspiratiebron kan zijn voor de lessen in de eigen lespraktijk.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Leerkracht

Ontdek ook