Laat kinderen in vrede leven


Bron

Twintig miljoen kinderen zijn op de vlucht voor gewapend geweld en leven als vluchteling in eigen land of in naburige landen. De afgelopen tien jaar zijn meer dan twee miljoen kinderen omgekomen door de directe gevolgen van oorlogen. Hoewel het kinderrechtenverdrag stelt dat zij recht hebben op speciale bescherming, worden hun rechten keer op keer geschonden in conflictsituaties.

Met dit dossier wil UNICEF België ontwikkelingseducatie in de klas brengen en kinderen sensibiliseren over de gevolgen van conflicten en oorlogen voor kinderen. De kinderrechten en het belang van verdraagzaamheid en conflictoplossing staan centraal in dit dossier. En dit begint in hun eigen omgeving, binnen hun gezin, in de klas, op de speelplaats,… De activiteiten uit dit dossier geven aan kinderen de kans om een bredere kijk te ontwikkelen op de situatie waar oorlogskinderen zich in bevinden en om in hun eigen leven conflicten te herkennen en op te lossen.

UNICEF België
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 5e, 6e leerjaar
Mens en maatschappij
secundair 1e graad a en b
Info
Downloadbaar lesmateriaal
Bijgewerkt: 07-05-2018
Nummer: 54965
Categorie
Syllabus - Cursus - Handleiding Lesvoorbereiding - Lesplan Klasactiviteit (taak, oefening in de klas)
Trefwoorden
Burundiconflictconflictsituatiegewapend conflictkindkinderrechtenkindsoldaatmaatschappijmens en maatschappijmensenrechtenoorlogoorlogskinderenUNICEFvredewereldburgerschap