Nieuwsbrief van

Aanslagen in Parijs: lesmateriaal in één favorietenmap

Foto kaars, Bron: Pixabay Verschillende leerkrachten maakten concreet lesmateriaal over de aanslagen in Parijs. Een favorietenmap bundelt dit materiaal en het gespreksadvies van organisaties.

Bezoek de favorietenmap Aanslagen Parijs 

Wat kan jij doen?

  • Klik op de knop Volg de favorietenmap en krijg een melding telkens er een nieuw leermiddel in de map verschijnt. 
  • Voeg jouw materiaal toe: zelfgemaakte lessen, presentaties, interessante websites of video's die je vond.
KO LO SO BUSO VWO Deel

Strak Plan: Mindmappen met kleuters

logoTijdens een brainstorm of bij het structureren van een les kan een mindmap handig zijn. De collega's van Klasse maakten een inspirerende video over het gebruik van mindmaps in de kleuterklas. Bekijk de video en jullie aanvullingen in de vorm van praktische tools, apps, tips, enzovoort.

KO LO Deel

Nieuwjaarsbrieven

logoBekijk de favorietenmap Nieuwjaarsbrieven en ontdek knutselideetjes voor de kaft van je nieuwjaarsbrief, gezongen nieuwjaarsbrieven, een nieuwjaarsbriefrap, ...

  Volg de favorietenmap via de knop in de rechterkolom. Zo krijg je een melding wanneer er nieuwe leermiddelen in de map verschijnen.

KO LO Deel

Bereid je leerlingen voor op de examens

logoDe interactieve animaties, checklist, cursus, software... in de favorietenmap examens geven je vast inspiratie om je leerlingen te motiveren en ondersteunen bij eindtoetsen of examens.

  Volg de favorietenmap via de knop in de rechterkolom. Zo krijg je een melding wanneer er nieuwe leermiddelen in de map verschijnen.

SO BUSO Deel

Al doende leer je oneindig veel!

logoHoe maak je leren leuk? Door de les actief, verrassend en vooral plezierig te maken. En dat kan in Hidrodoe. Hier leer je alles over water, al doende.  Hoe werkt een sluis? Wat is lichter dan water? Hoe ontstaat stroming? En kan jij een containerschip laden zonder hem te laten kantelen? Dit en nog veel meer ontdek je in Hidrodoe.

KO LO SO BUSO VWO Deel

Kinderrechten in jouw klas?

logoNaar aanleiding van de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind op 20 november, maakte UNICEF België een overzicht van gebruiksvriendelijk en gratis aanbod voor leerkrachten rond kinderrechten, ontwikkelingseducatie en aanverwante thema’s.

Interesse voor de nieuwe millenniumdoelen en kinderrechten? Lees dan het artikel op KlasCement.

Lees nu

KO LO SO BUSO VWO Deel