Nieuwsbrief van

Lesmateriaal delen? Auteursrecht niet vergeten!

Mensen praten met elkaar

Wanneer je lesmateriaal publiek online zet voor leerlingen of leraren moet je rekening houden met auteursrecht in onderwijs. Om bronmateriaal te vinden, maken we het jou makkelijker met een overzicht van vrij te gebruiken afbeeldingen en audio.

Wat je deelt bij KlasCement, beschermen we via de Creative Commonslicentie.

Beeld: Pixabay

KO LO SO BUSO DKO VWO Deel

Gratis InnoVET-webinar over technologische innovatie

Iemand volgt webinar

InnoVET, het project dat via technologische innovatie inzet op professionalisering van leraren, pakt op 20 november uit met een gratis webinar. Naast een blik op de toekomst, ontdek je de mogelijkheden van de InnoVET-webpagina op KlasCement.

Info en inschrijven

Beeld: Pixabay

KO LO SO BUSO DKO VWO Deel

Sinterklaas: gebruik liedjes(boek) en aftelkalender

Logo Alles KidsAlles Kids verzamelde de leukste traditionele sinterklaasliedjes op Spotify en YouTube. Je vindt er ook een gratis boekje met sinterklaasliedjes en kleurplaten. Aftellen kan met de aftelkalender. Klaar voor de sint, heet dat!

KO Deel

Zoekspel vol kleuren en vormen

Ballonnen Doel: als eerste de juiste combinatie van kleuren en figuren vinden op het spelbord. Zo oefen je op het kennen en herkennen van kleuren en vormen. 🙂 

Naar het materiaal

Beeld: Pixabay

KO Deel

Kwartetspel om ritmes mee te lezen

Visual over ritme met verwerking gitaar Bekijk dit leermiddel eens, want het is een heel fijn kwartetspel om te gebruiken tijdens de les muzikale en culturele vorming in de tweede graad. Je leerlingen leren op een speelse manier ritmes lezen en werken op deze manier ook aan gehoorvorming.

Beeld: Pixabay

DKO Deel

Leer argumenteren en redeneren

Visual van hoofden, omringd door vraagtekens Dit leermiddel maakt deel uit van de dramabouwdoos voor de derde graad van De Spreekkamer. Je leerlingen leren drogredenen herkennen. Er is zelfs ruimte om te argumenteren en redeneren in verschillende situaties.

Beeld: Pixabay

DKO Deel

Zo maak je zelfsturend leren mogelijk

Leerling volgt afstandsonderwijs 'Nee, zelfsturend leren is niet leerlingen zomaar 'hun plan laten trekken''. Wat is het dan wel? En zoek je leermiddelen om het in goede banen te leiden? Klik door en ontdek het allemaal!

Beeld: Pixabay

LO SO BUSO Deel

Doe mee met de Studio taalwedstrijd

een zitzakAls uitgeverij dragen we graag een steentje bij aan het leesplezier in jouw klas. Daarom geven we 5 x een zitzak met een leesboekenpakket t.w.v. € 820 weg!
Fris je klasbib op met de zitzak en het boekenpakket.

Doe mee!

Advertentie

LO Deel

Bibbers in je buik met deze leesbingo

Pompoenen voor HalloweenJe kan maar proberen: je leerlingen aanzetten om tijdens de herfstvakantie te blijven lezen. Deze leesbingo in Halloweenthema is alvast een extra drijfveer om een boek of e-reader bij de hand te nemen.

Beeld: Pixabay

LO Deel

AquaFlanders lanceert educatieve pakketten over water

verzameling didactisch materiaalHeey pssjt! Wist je dat je een regenboog kan maken met een wijnglas? Wist je dat België 172 werkende watertorens telt? Wist je dat de Kraanwatercampagne nu ook educatief materiaal heeft waarin je dit allemaal en nog veel meer kan terugvinden? En zelfs gratis!

Wil je graag meer weten? Check dan zeker www.kraanwater.be

www.kraanwater.be

Advertentie

LO Deel

Zo haalt leraar Bram Donald Trump naar zijn klas

Donald Trump met mondmasker en de vlag van de VSWat een pareltje! Bram maakte én deelde een bundel rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Het is net alsof Donald Trump en Joe Bidden in de klas staan. ðŸ˜‰ 'Nuttig en niet te moeilijk', liet collega Robin al weten. Is het nu jouw beurt?

Beeld: Pixabay

SO BUSO Deel

Taboox: doorbreek taboes

campagnefiguren tabooPuberteit is de ideale periode om te praten over “first dates, seksuele voorkeur, labels, …”. Jongeren snakken naar gesprekken waarin ze aan het denken worden gezet. Met lesfiches en video’s over taboethema’s helpen we jullie om in dialoog te gaan.

www.taboox.be

Advertentie

SO BUSO Deel

VERA-workshop over verantwoord ondernemen

Meisje winkelt VERA, dat is verantwoord. En daar gaat deze heel uitgebreide bachelorproef over. Meer bepaald over ons consumptiegedrag. Zowel leraren als leerlingen krijgen naast de workshop ook ondersteunend materiaal en begeleidende websites.

Beeld: Pixabay

SO BUSO Deel

Gratis workshop rond budgetbeheer

campagnebeeld met onder andere een spaarvarken, balans, kaart

Ga aan de slag met Budget Responsible, een interactief platform rond financiële geletterdheid, te gebruiken in de klas of op afstand!  
Of vraag voor je leerlingen een gratis (online) workshop aan om samen het platform te ontdekken!

START NU!

Advertentie

SO BUSO Deel

Jouw update voor NT2-woordenschat

Praten met elkaarHeb je het al gezien? De leermiddelenlijst met oefeningen woordenschat voor de verschillende NT2-niveaus staat weer vol nieuw materiaal. Video's, apps, interactieve oefeningen ... Van een heuse update gesproken!

Klik en ontdek het nieuwe materiaal

Beeld: Pixabay

VWO Deel

Tool: je onderwijs doordacht herontwerpen

Man staart naar allerlei ontwerpenWerkplaats Onderwijsleertechnologie (WOLT) helpt docenten met het zinvol inzetten van onderwijsleertechnologie. Ze faciliteren deze interactieve tool om je onderwijs doordacht te herontwerpen. Gebaseerd op het ADDIE-model (analysen, ontwerpen ...).

Beeld: Pixabay

VWO Deel