Nieuwsbrief van

Leer ons én Het Archief voor Onderwijs beter kennen!

visual nascholing KlasCement

Sla twee vliegen in één klap! Combineer onze workshop waarbij je een inleiding tot KlasCement krijgt met een vormingssessie van Het Archief voor Onderwijs. We komen opnieuw jouw richting uit. Zo zakken we af naar Hasselt, Brugge, Brussel, Leuven, Antwerpen en Gent.

Volg onze nascholing

Beeld: KlasCement

KO LO SO BUSO DKO VWO Deel

Liever van thuis uit online webinar volgen?

visual webinar

Er is ook goed nieuws voor wie graag een KlasCementwebinar volgt. Op 17 maart en 27 april staan er twee online bijscholingen op de planning. Grijp de kans om van thuis uit KlasCement helemaal naar je hand te zetten. Je kiest zelf wat voor sessie je graag volgt. 

Informatie & inschrijven 

Beeld: Pixabay

KO LO SO BUSO DKO VWO Deel

Dans je warm met deze 'aankleeddans'

visual over winterlandschap met huisjes Werk je in je klas rond het thema winter? Dans je dan warm met deze winterse aankleeddans. In één minuut heb je de beentjes los gegooid én ben je klaar om ingeduffeld naar buiten te gaan.

Nog meer winterse ideeën

Beeld: Pixabay

KO Deel

Tragisch overlijden Dean: hoe ga je om met heftig nieuws?

kaars aansteken Veel mensen zijn geschrokken door het nieuws over Dean. Dat geldt ook voor de kinderen in je klas. Maar hoe ga je nu het best om met zo'n nieuws? Jelle van Ketnet ging het vragen aan kinderpsychologe Telidja.

Beeld: Pixabay

KO LO Deel

Geef oefeningen over populaire serie

tv kijken en popcorn eten Startende lerares Frans Sofie zou weleens een bingewatcher van de serie 'Lupin' kunnen zijn! Tussen het kijken door maakte ze er namelijk een leermiddel over. 😁 Sofie deelt met jou haar lees- en luisteropdrachten over de serie

Beeld: Pixabay

SO BUSO Deel

Van open ramen en dikke truien …

campagnebeeldHelaas, daar zijn we voorlopig nog niet vanaf! Maar als we die trui nu eens gebruiken om anderen warm te maken om klimaatactie te ondernemen? Neem op 17 februari '22 met je school deel aan Dikketruiendag en pak op je trui uit met jullie actie.

Doe mee aan Dikketruiendag

Beeld: dikketruiendag.be

Advertentie

KO LO SO BUSO Deel

Materialen ter ondersteuning bij spraakstoornis

soort pictogram over praten Op Iedereen telt mee, een deelsite van KlasCement, verzamelden we materialen ter ondersteuning bij spraakstoornissen. Je krijgt tips en concrete leermiddelen over o.a. SMOG, gebarentaal en ondersteunende communicatie. 

Beeld: Pixabay

KO LO SO BUSO Deel

Een onvergetelijke uitstap

campagnebeeldIn Bellewaerde Park koppelen we het plezierige aan het leerrijke. Geniet van dolle attracties, ontdek exotische dieren en leer bij tijdens educatieve rondleidingen. Da’s pas scoren bij je leerlingen! Boek voor 31 januari en krijg 10% korting.

Ontdek meer

 

Beeld: Bellewaerde Park

Advertentie

KO LO SO BUSO Deel

Laat je leerlingen kennismaken met archeologie

dasGelezen? 'Grootste muntschat ooit in noorden van Spanje opgegraven door das.' Archeologie is er niet enkel voor grijze geleerden (of voor slimme dassen 😉). Via deze leermiddelen laat je leerlingen ermee kennismaken. Wie weet doen zij de volgende archeologische vondst! 

Beeld: Pixabay

LO Deel

Gratis Educatief pakket "Zo zuiver als… water!"

campagnebeeldAquafin biedt een gratis interactief lespakket over water aan! Op een speelse manier wil Aquafin jongeren aan de hand van filmpjes, spelletjes, verhalen en interactieve oefeningen informeren en leren hoe ze slim en duurzaam kunnen omgaan met water. Lespakket voor het derde en vierde leerjaar.

Bekijk lespakket

Beeld: © Aquafin

Advertentie

LO Deel

Test je kennis over de bewegingsdriehoek

loper Zorgcoördinator Floor deelt deze test over de bewegingsdriehoek, inclusief verbetersleutel. Niet getreurd; als de resultaten niet al te denderend zijn, kan je je leerlingen kennis laten opdoen via deze selectie leermiddelen

Beeld: Pixabay

SO BUSO Deel

Ken je dit gratis platform voor leraren muziekonderwijs al?

laptop met verschillende kleuren op beeldscherm Mix is een gratis platform voor leraren muziekonderwijs. Hier vind je ideeën, verhalen en praktische adviezen. Het platform is het resultaat van een Erasmus+-project, een internationale samenwerking tussen België, Nederland en Finland. 💪 

Beeld: Pixabay

DKO Deel

Competentiebeelden: op weg met artistieke competenties

Muziekinstrument bespelen Wil je inzicht krijgen op de ontwikkeling van je leerling over de verschillende graden heen? De artistieke competenties uit de leerplannen van Kunstig Competent voor podiumkunsten en beeldende en audiovisuele kunsten werden in dit boekje vertaald naar competentiebeelden.

Beeld: Pexels

DKO Deel

Alles wat je nodig hebt om die past tenses aan te leren

man Past tenses uitleggen en inoefenen? Deze selectie bevat het allemaal: theorie, oefeningen, spreek- en schrijfopdrachten tot zelfs bordspellen. You know the drill!

Beeld: Pixabay

VWO Deel

Het al over positiewerkwoorden gehad?

glas op tafel Wat is het verschil tussen een glas dat op tafel staat en een glas dat op tafel ligt? Leg dat maar eens uit! Gelukkig vind je wel 15 gedeelde leermiddelen over deze positiewerkwoorden, maar ook staan, hangen en zitten komen aan bod. 

Beeld: Pixabay

VWO Deel