Archief filterenDeze week op KlasCement

Elke zaterdag:

  • actuele thema's, onderwijsniveaus en wedstrijden in je inbox;
  • een greep uit de laatst toegevoegde leermiddelen voor jouw onderwijsniveau.

Abonneer nu

Aanbiedingen via KlasCement

Interessante aanbiedingen van partners.

Abonneer nu

Beste lid van KlasCement,

Dank voor de leuke inzendingen vorige week na onze oproep om eenaprilgrappen in je klas of school te delen. Lees het artikeltje dat we erover maakten.

In deze nieuwsbrief:

  1. IPON2011 – Visie, trends en innovaties
  2. Aandacht voor Wereld Autisme Dag op leerzorgsite.be
  3. Ouders bij de school betrekken, make it fun!

 

1. IPON2011 – Visie, trends en innovaties TOP

Op woensdag 13 en donderdag 14 april wordt de vierde editie van de IPON georganiseerd, in Jaarbeurs Utrecht. Ook KlasCement is er aanwezig! Breng ons een bezoekje en maak er een uitstap van in Utrecht, een sfeervolle stad!

Tijdens IPON kan je je weer volledig laten informeren over de laatste ontwikkelingen op onderwijs- en ict-gebied. Het activiteitenprogramma van IPON2011 zit voller dan ooit: digiborden, elo’s, cloud-computing, iPad-onderwijs, mindmaps, Google Earth, serious gaming, bordtools, methoden via i-board, Twitter en nog veel meer.

Met dagconferenties over ICT in Buitengewoon onderwijs en Mediawijzer, evenementen als Teachmeet en De dag van de ict-coördinator en 5 keynote speakers wordt IPON2011 weer een daverend succes!

Meer informatie vind je op de website www.ipon.nl.

IPON2011

2. Aandacht voor Wereld Autisme Dag op leerzorgsite.be TOP

Wereld Autisme dagWat is Wereld Autisme Dag?

De Verenigde Naties beslisten in 2007 om 2 april uit te roepen tot Wereld Autisme Dag. Met wereldwijde evenementen en sensibiliseringscampagnes wil zorgen dat mensen met autisme en hun directe omgeving op meer begrip kunnen rekenen.

De Vlaamse Vereniging Autisme (VVA) vraagt in de periode rond en op 2 april  aandacht voor de 37.000 mensen met autisme in Vlaanderen. Omdat informatie die via de zintuigen binnenkomt bij mensen met autisme anders wordt verwerkt, stelt de VVA zintuiglijke beleving centraal. Mensen met autisme reageren namelijk anders op bepaalde prikkels zoals geluid, geur of aanraking.
(Bron: Vlaamse Vereniging Autisme vzw)

Op leerzorgsite vind je 67 werkblaadjes, nascholingen, of video's rond autisme. Bekijk de lijst van bijdragen hier.

  
3. Ouders bij de school betrekken, make it fun! TOP

Ouders bij de school van hun kind betrekken... voor sommige scholen verloopt dit heel vlot, voor andere scholen is dit een helse opgave. Veel hangt af van het ouderpubliek. Nochtans is al veelvuldig gebleken dat de mate van ouderbetrokkenheid een positieve invloed heeft op de schoolloopbaan van hun kind. Ouders moeten soms echt naar de school gelokt worden. Maar hoe doe je dat nu?

Het kan helpen om ouders te betrekken met:

  • een activiteit die hen echt interesseert en hen ook garantie biedt dat ze door deze activiteit hun kind beter kunnen helpen of ondersteunen
  • een leuke activiteit!

Op de projectsite Digikansen vind je allerhande pakketten die specifiek bedoeld zijn om de oudergroep die het moeilijkst te bereiken is naar de school te halen: kansarme ouders.

Wil je ouders bijvoorbeeld leren hoe ze hun kind op een pedagogisch verantwoorde manier kunnen ondersteunen op de digitale snelweg? Wil je hen bewust maken van de gevaren maar evenzeer de opportuniteiten zonder hen een stempel op te drukken? Dan is het nieuwste iThema internetopvoeding een aangewezen pakket. Samen met de ouders kan je echt concreet ingaan op een goede ondersteuning van hun kind. Ga ook concreet met de ouders aan de slag, het pakket is daar specifiek voor uitgewerkt.

Vind je in dit iThema jouw gading niet? Neem dan zeker een kijkje in de andere iThema's op Digikansen!

 
Volg onze activiteiten dagelijks ook op Facebook of Twitter. Meer dan 1300 fans!