Educatief spel Van Toeten noch Blazen: Het Blazersfestival


Tijdens Van Toeten noch Blazen: Het Blazersfestival ontdekken de kinderen op een speelse manier de verschillen tussen blaasinstrumenten en proberen ze er een aantal uit. 

Zoals de titel al verraadt, wordt er een Blazersfestival georganiseerd. Op het festival zijn er drie podia: een harmonie-, fanfare- en brassbandpodium. Er is wel 1 probleem: er zijn nog geen instrumenten…
Het doel van het spel is de drie podia te vullen met de juiste instrumenten. Door opdrachten correct uit te voeren, verdienen de teams punten. Met deze punten kunnen de teams op het einde van het spel instrumenten kopen in de instrumentenwinkel. Door tips van de instrumentenverkoper komen de teams te weten welk instrument op welk podium thuishoort.
Tot slot is er een klassikaal muziekmoment waarbij de spelers kunnen proeven van samen muziek spelen. Ze kunnen zich uitleven op een blokfluit, dwarsfluit, klarinet, trompet en shaker. Kinderen met toonstaven geven de maat aan. 

Heb je minder tijd of wil je gewoon een andere doekoffer gebruiken? Bekijk dan zeker ook dit leermiddel: Doekoffer Van Toeten noch Blazen : Speel je eigen harmonie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
VLAMO vzw
Organisatie

Ontdek ook