Professor Slurp : Kinderen leren via een handpop hoe ze zich moeten gedragen


Bron

Professor Slurp is een gekke handpop. Slurp komt oorspronkelijk uit Burpieland en weet zich totaal niet te gedragen. Kinderen leren de onaangepaste en ondeugende professor hoe hij zich beter kan gedragen.

Aan de hand van rollenspelen en activiteiten gaan kinderen Professor Slurp heropvoeden. Geen goeiedag zeggen, gillen, boos worden, slordig zijn, met de handen eten, geen vuilbak gebruiken … worden hem afgeleerd. Door de professor te wijzen op dingen die hij niet zo netjes doet, leren kinderen zelf spelenderwijs hoe ze zich moeten gedragen.

Handpop:
Professor Slurp is uitgevoerd in een speciale handpop met bewegende mond en tong. De pop is door zijn grootte (40cm) gemakkelijk te gebruiken en zorgt direct voor interactie met de kinderen. De felle kleuren, pluizige haren en gekke bril prikkelen de fantasie.

Werkmap:
De werkmap is opgebouwd aan de hand van themafiches (met o.a. tips voor het aanbrengen van het rollenspel) en acitviteitenfiches (knutselactiviteiten, korte en lange spelen ...).

Thema’s:
Kennismaking, opruimen en leven in groep, luisteren en praten, aan tafel, ruzie en samen spelen, iedereen is anders, jezelf verzorgen, het milieu.

Doel:
Prof slurp verschijnt regelmatig bij de kinderen. Telkens wordt een nieuw thema rond etiquette aangereikt waarbij Professor Slurp steeds het slechte voorbeeld geeft. Doel is om samen met de kinderen te kijken hoe de professor het dan wel hoort te doen. Aan de hand van een rollenspel en een keuzeactiviteit rond het thema, kan je met de kinderen overlopen wat wel/ niet kan.

joetz vzw
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
kleuter 4, 5 jaar
Mens en maatschappij
lager 1e, 2e, 3e, 4e leerjaar
Sociale vaardigheden
Info
Fysiek materiaal
Gepubliceerd: 20-03-2018
Nummer: 80744
Categorie
Materiaalpakket
Trefwoorden
aan tafelbeleefdbeleefdheidetiquettehandpopiedereen is anderskennismakenmanierenmilieuopruimenprofessor Slurpsamen spelensociale vaardigheden