Een kind van gescheiden ouders inschrijven op school en de kinderopvang zo doe je dat


In 2022 organiseren tZitemzo, CAW Oost-Vlaanderen en enkele IROJ’s verschillende nascholingsmomenten over kinderen en scheiding op school en in de kinderopvang.

Leer tijdens deze studienamiddag wat de wet zegt over het ouderlijk gezag en ontdek onze tips om dit toe te passen vanaf de inschrijving op school en in de kinderopvang.

Nele Desmet, juriste van tZitemzo, licht een aantal juridische begrippen toe zoals ouderlijk gezag, co-ouderschap, verblijfs- en omgangsregeling, … Wat als ouders het oneens zijn over een beslissing over hun minderjarig kind? Wat is de positie van de nieuwe partner van een ouder? Heeft die recht op informatie? …

Deze info helpt professionelen om correct te handelen bij gescheiden ouders en zo het conflict te vermijden, maar het helpt ook om hun neutrale positie te behouden. Er is voldoende gelegenheid om vragen uit de eigen werkcontext te stellen.

Tot slot stelt Lily De Clercq, stafmedewerker van CAW Oost-Vlaanderen, ook nog twee publicaties voor die een aantal belangrijke uitgangspunten meegeven om een eigen beleid rond niet-samenlevende ouders uit te stippelen en concrete tips om toe te passen tijdens het inschrijvingsmoment, maar ook in de dagelijkse werking zodat je 'vechtscheidingen' mee kan helpen voorkomen.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Organisatie, firma, vzw