Inspiratienamiddag 'Houd je beeldbengels bij de les!'


Bron

Dat kinderen van nu opgroeien in een beeldcultuur, hoeven we je vast niet meer te vertellen. Maar hoe houd je die beeldbengels bij de les? Het Archief voor Onderwijs is een gratis onderwijsplatform dat intensief samenwerkt met leerkrachten en relevant, kwalitatief audiovisueel materiaal selecteert. Hoe maak je gebruik van dit beeldmateriaal in het lager onderwijs? En met welke werkvormen bereik je de leerplandoelen? Ontdek het allemaal tijdens onze inspiratienamiddag.

Wie komt er spreken?

  • Wie beter dan Jelle Mels - kersvers nieuwsanker én redacteur bij Karrewiet - om je te vertellen hoe beeldmateriaal op kindermaat gemaakt en ingezet wordt?
  • Pedagoog, inspirator en onderzoeker Pedro De Bruyckere inspireert met een keynote over de didactische kracht van audiovisueel materiaal. 
  • Sven De Maertelaere en Thibaut Cromphaut - onderzoekers en docenten lerarenopleiding aan de Arteveldehogeschool - stellen de resultaten van hun onderzoeksproject over de rol van audiovisueel materiaal in het lager onderwijs voor. Ook tonen ze jou hun collecties voor ‘wetenschap en techniek’ en ‘mens en maatschappij’.

Deelnemen is gratis, inschrijven is verplicht.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
kleuter 5 jaar
Mens en maatschappijWetenschappen en techniek
lager 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
Mens en maatschappijWetenschappen en techniek
Info
Nascholing of activiteit
Gepubliceerd: 30-11-2018
Nummer: 87577
Categorie
Ander evenement
Trefwoorden
archiefarchiefmateriaalaudioaudiofragmentaudiovisueelbeeldbengelsbeeldcultuurbeeldfragmentbeeldmateriaalinspiratienamiddaglager onderwijs