WISPERpro : Werken rond kruisbestuiving tussen artistieke disciplines

logo
Bron

Als multidisciplinaire educatieve organisatie is WISPER de plaats bij uitstek om het te hebben over de kruisbestuiving tussen artistieke domeinen. Kunstenaars-docenten kijken er naar elkaars aanpak, werken samen, leren van elkaar.

Samenwerken wordt razend interessant als je je door elkaar laat beïnvloeden en er een wisselwerking ontstaat. Cruciaal daarbij zijn het vertrouwen in elkaar en de onbevangen nieuwsgierigheid naar het vooraf volledig onbekende resultaat dat daarbij uit de bus zal komen.

De uitdaging? Elk domein in zijn kracht houden. Muziek is geen achtergrondgeluid bij een theaterscène, een dialoog is geen vertelling van een beeld. Elke domein is evenwaardig aan het andere en er is geen sprake van hiërarchie.

Met dit rijke gegeven zetten we een veelbelovend educatief experiment op poten! Wat vooraf vastligt: twee dagen, vier docenten, vier artistieke disciplines, vier lokalen … En jullie: een groep artistiek-educatieve deelnemers.

Elke docent ontvangt de groep en start met een artistieke insteek (een opdracht of een reeks oefeningen) die resulteert in een eerste ervaring en een zichtbaar of hoorbaar resultaat. Daarna gaat een andere docent verder, inspelend op een gemeenschappelijk punt. Welk aanknopingspunt is boeiend om verder in een nieuw domein te verkennen? Waar raken dans en beeld elkaar?

Af en toe zal de ontmoeting wat wringen of twijfel opwekken: ook dat hoort erbij en gaan we niet uit de weg! Op die manier gaan we de vier domeinen af: beeldende kunsten, dans, muziek en theater. Stilaan komen we tot een resultaat terwijl onze inzichten over een multidisciplinair educatief proces gestaag toenemen. 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
WISPER vzw
Organisatie

Ontdek ook

Bekijk alle