Spelotheek De Wip, Steunpunt voor Opvoeding, Onderwijs, Therapie en Vrije Tijd

Spelotheek De Wip, Steunpunt voor Opvoeding, Onderwijs, Therapie en Vrije Tijd

- Uitleendienst: uitlenen van educatief spel- en leermateriaal ter ondersteuning van opvoeding, onderwijs, therapie en vrije tijd.
- Geven van advies en informatie over spel, speelgoed, taalstimulering, vrijetijdsbesteding en -activering.
- Verstrekken van laagdrempelige en informele opvoedingsondersteuning.
- Spelanimatie in de Spelotheek zelf: spelruimte scheppen om, in de Spelotheek zelf, kinderen uit het gewoon en buitengewoon onderwijs en volwassenen met een mentale beperking in groepsverband bij hun spel te begeleiden.
- Spelanimatie op locatie: ontwikkelen van spelprojecten voor scholen en voorzieningen en begeleiden van de uitvoering ter plaatse (prijs op aanvraag).
- Huiswerkklas: organiseren van huiswerkbegeleiding voor kinderen die zich in een maatschappelijk kwetsbare situatie bevinden.
- Studieondersteuning: aanbieden van studieondersteuning aan jongeren uit het secundair onderwijs, die zich bevinden in een maatschappelijk kwetsbare situatie.
- Fantastik (= Forum aan activiteiten om de Nederlandse taal te activeren en te stimuleren bij kinderen): organiseren van taalspelactiviteiten voor kinderen tussen 4 en 8 jaar, die behoefte hebben aan extra oefenkansen in het Nederlands.
- Zomerklas voor de kinderen uit onze reguliere projecten tussen 4 en 12 jaar (en hun broers/zussen). Er wordt ingezet op een zinvolle en leerrijke vrijetijdsbesteding.
- Elk kind aan de (lap)TOP: een ICT-deelplatform voor gezinnen die niet beschikken over een laptop of computer. Vanaf het schooljaar 2020-2021 kan er een laptop of tablet geleend worden voor een bepaalde periode.

Leermiddelen (3)