Federatie Tweedekansonderwijs Vlaanderen vzw

Federatie Tweedekansonderwijs Vlaanderen vzw

Het Tweedekansonderwijs is een unieke onderwijsvorm door haar specifieke aanpak en methodieken, geënt op de kenmerken en noden van onze cursisten. Het is een duurzaam alternatief voor de ongekwalificeerde uitstroom in Vlaanderen. Het behalen van een diploma secundair onderwijs is een startkwalificatie en een recht voor volwassenen dat we maximaal faciliteren.

De troef van de Federatie Tweedekansonderwijs is de netoverschrijdende samenwerking tussen alle leden. We staan garant voor openheid, respect en flexibiliteit. We rekenen op een geëngageerde participatie van de leden en informeren, ondersteunen en adviseren elkaar op vlak van een brede cursistenbegeleiding.

De Federatie zorgt ervoor dat het Tweedekansonderwijs gekend is, zowel binnen de centra voor volwassenenonderwijs als in de brede maatschappij, zodat iedereen de weg naar het TKO vindt.

Via overleg, samenwerking en afstemming formuleren we adviezen en delen we onze expertise met de onderwijspartners om zo bij te dragen aan het onderwijsbeleid.

Leermiddelen (2)