ZOO Antwerpen

ZOO Antwerpen

We streven ernaar om mensen te verwonderen. Elke dag opnieuw. In de best bewaarde en bekroonde 19de-eeuwse dierentuin ter wereld nl. ZOO Antwerpen, maar ook in ZOO Planckendael waar je op een natuurlijke manier kan herbronnen. 

Dierenwelzijn en natuurbehoud zijn onze hoogste prioriteit. Dichter bij de dieren, de natuur en elkaar. Showing life since 1843.

De natuur is de beste leerschool. ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael bieden een leerrijk en plezierig dagje uit. Je leerlingen (en jij zelf) genieten gegarandeerd van een verrassende uitstap boordevol verwondering. Bovendien steun je met je bezoek  onmiddellijk onze inspanningen om zorgzaam voor onze natuur te zijn, door middel van dierenwelzijn, educatie en bewustwording. De Antwerp ZOO Society speelt globaal een prominente rol op het vlak van wetenschappelijk onderzoek en natuurbehoud.

Aanbod:

1)    kant-en-klare lespakketten op www.ZOOschool.be, eenvoudig te downloaden!

2)    gereduceerd toegangstarief voor scholen

3)    gereduceerd tarief voor een rondleiding met een gids, vanaf 15 leerlingen (€ 30 per gids i.p.v. € 100) - Maak je keuze uit verschillende boeiende rondleidingen die naadloos aansluiten bij de eindtermen en ontwikkelingsdoelen.

4)    gratis knutsel- en spelletjesboek voor elke leerling van het basisonderwijs, voor thuis of in de klas (bij een gereserveerd bezoek)

5)    heel vlot bereikbaar dankzij het scholenbiljet van de NMBS: slechts € 2 per leerling (3-12 jaar) heen & terug. Voor ZOO Planckendael slechts € 3 per leerling, incl. Planckendael Express H/T aan station Mechelen.

Beestige leerstof!

Ontdek de nieuwe ZOOverhalen, artikels, foto’s en spelletjes om je lessen extra boeiend te maken. Bovendien kan je lespakketten voor zowel de kleuter- als lagere school downloaden.

Ook voor de lessen biologie van het 3de jaar secundair hebben we een lespakket beschikbaar. Projecteer onze ZOOfilmpjes op je smartboard en je maakt de beleving nog echter!

 

Leermiddelen (11)

Downloadbaar lesmateriaal

Zoo Antwerpen: Lespakket

Downloadbaar lesmateriaal

Handige Harry's: Lespakket

Downloadbaar lesmateriaal

Handige Harry's: Lespakket

Downloadbaar lesmateriaal

Handige Harry's: Lespakket

Bekijk alle