Haal meer uit Office 365: Flexibel traject


Met een Microsoft 365-account beschik je over een enorme bron aan educatieve tools.

In deze online cursus bepaal je zelf welke tools je graag op eigen tempo wilt ontdekken.
Kies jij voor twee grote tools of liever twee kleinere en één grote? Je kan een selectie maken uit deze tools:

Grote onderwerpen:

  • Flip
    Communiceren via korte video's is tegenwoordig het nieuwe normaal onder jongeren. Via deze gemodereerde  variant op TikTok maakt Microsoft het mogelijk om video-opdrachten te geven aan je klas. Deze les is een absolute aanrader voor iedereen die creatieve opdrachten wil geven in zijn of haar lessen.
  • Animaties in PP
    Iedereen kan wel een eenvoudige PowerPoint maken. Tijdens deze les bekijken we hoe je je PowerPointpresentatie interactief maakt en zo naar een hoger niveau tilt. Je leert werken met animaties, animatiepaden en triggers. Je plaatst ingesproken tekst op je presentatie en maakt er een afgewerkte video van.
  • OneNote
    OneNote is het notitieblok van MS, maar het is eigenlijk meer dan dat: je kan er heel overzichtelijk allerlei content, ook uit andere Office-programma's, verzamelen. Je kan er notities, ook in de vorm van schetsen en schema’s, aan toevoegen. Zo’n notitieblok kan je delen met anderen, collega’s of leerlingen, om het materiaal te bekijken of erin samen te werken. In deze les leer je ook hoe je OneNote gebruikt als een interactief bord.
  • Lay-outen in Word
    Uiteraard creëer jij in Word al vaak (les)documenten: oefenblaadjes, volledige cursussen, verslagen… Maar maak je al optimaal gebruik van secties, kop- en voetteksten, kopstijlen, inhoudstafel, paginanummering…? Kan je er een ‘goede’ pdf van maken? Weet je hoe je kan samenwerken in een document? Je leert efficiënter werken met het meest bekende Office-programma.
  • OneDrive
    Leer de werking van  cloudopslag kennen. We bespreken de mogelijkheden van bestandbeheer online en bekijken ook hoe je OneDrive efficiënt synchroniseert met je computer.
  • Office documenten beheren op iPad
    Werk je met een iPad en Office 365? Tijdens deze les bekijken we hoe je bestanden aanmaakt, bewaart en organiseert op je iPad.

Kleinere onderwerpen:

  • Sway
    Sway is een alternatief voor PowerPoint of Prezi. Maar Sway kan meer! Je zou het kunnen zien als een manier om online (=website) materiaal te delen met een publiek. Het kan gaan om een presentatie, maar ook voor een nieuwsbrief of het digitaal vertellen van een verhaal is het uitermate geschikt.
  • Forms
    Via deze tool maak je snel online toetsen en quizzen, maar het is ook uitermate geschikt voor het vereenvoudigen van online inschrijvingen of registraties. Wil je de creatieve weg op, dan kan je met MS Forms ook een digitale escaperoom maken.
  • Lens
    De snelle integratie met andere office toepassingen maakt van Lens de ideale smartphone app om analoge documenten te digitaliseren.
  • Immersive reader
    Deze tool is aanwezig in bijna alle Microsoft toepassingen  en gericht op inclusief onderwijs. Het is een handig hulpmiddel bij dyslexie en/of een visuele beperking. Maar bij taalonderwijs in het algemeen kan dit ook een handig hulpmiddel zijn.
  • Whiteboard
    Tijdens deze les ontdek je de meerwaarde van een online whiteboard. Whiteboard is te gebruiken tijdens een online les, maar ook tijdens een klassieke les. 
    De ideale tool om te brainstormen, samen te werken, maar ook om op een gestructureerde manier je materiaal te delen.
  • Math Solver
    Deze tool is helemaal op maat van de wiskundeleerkracht. 
    Tijdens deze les maak je kennis met een app die het mogelijk maakt om stapsgewijze oplossingen voor wiskundige problemen te geven.
  • Editor
    Deze tool is helemaal op maat van de leerkracht talen, maar is ook geschikt voor iedereen die te maken krijgt met leerlingen die extra taalondersteuning kunnen gebruiken. 
    Na deze les heeft de intelligente schrijfassistent, die hulp biedt bij  grammatica, spelling en stijl, geen geheimen meer.
  • Bing & Chat GPT
    Bing kan je in eender welke browser instellen als zoekmachine en is een alternatief voor de zoekmachine van Google. Wanneer je Bing in de browser Edge gebruikt, kan je bovendien de kracht van Chat GPT ervaren bij het zoeken naar concrete antwoorden op al jouw vragen.  

Je kan de onderwerpen van je keuze doorgeven eens je toegang hebt tot de cursus.

Gebruik

Instapvoorwaarden
Je moet beschikken over volgende vaardigheden:

  • werken met Windows en Verkenner (bestanden en mappen beheren);
  • internet gebruiken.

Haal meer uit Office 365

Plaats en data

  • tot (op aanvraag)
  • Online
Kies passende professionalisering: lees de kijkwijzer.

Bestanden

Kosten

€21 (€15 inschrijving + €6 cursus)
cvo volt
Organisatie
Dit is een openbaar leermiddel dat je zonder aanmelden kan bekijken.
Om dit leermiddel favoriet te maken, een score te geven of er op te reageren, meld je eerst aan.
Reactie toegevoegd. Herlaad de pagina om je reactie te bekijken.