Gender voor beginners: RoSa's workshop


Gender? Het woord gender wordt te pas en te onpas gebruikt. Wat betekent 'gender' nu eigenlijk precies? Welke invloed hebben onbewuste vooroordelen over mannen en vrouwen op ons leven? Hoe leiden ideeën rond mannelijkheid en vrouwelijkheid tot sociale ongelijkheid en ongelijke kansen? De deelnemers ontdekken het in de interactieve workshop Gender voor beginners en ze kunnen zo de eigen onbewuste vooroordelen over m/v uittesten.

Via de workshop laten we de leerlingen op een persoonlijke manier aanvoelen dat het in onze maatschappij nog steeds uitmaakt of je als man of als vrouw geboren wordt. Ook zien we nog al te vaak dat genderstereotypen kansen beknotten. In de workshop leren we de leerlingen de wereld met een meer open blik tegemoet te treden, ongehinderd door gendervooroordelen. Door het creëren van genderbewustzijn bouwen we mee aan het maken van een samenleving waarin iedereen gelijkere kansen heeft om het eigen potentieel ten volle waar te maken, ongeacht ze man of vrouw zijn.

Gebruik

De workshop duurt 1 a 2 uur, maar kan aangepast worden naargelang uw wensen. De inhoud van de workshop wordt desgewenst ook aangepast aan de thema's of invalshoeken waarrond met de klasgroep gewerkt wordt.

Contacteer RoSa vzw voor meer informatie en voorwaarden via info@rosavzw.be.


rosavzw.be/nl/aanbod/vorming

Plaats en data

  • Deze activiteit kan doorlopend aangevraagd worden.
  • België
Kies passende professionalisering: lees de kijkwijzer.

Kosten

Er zijn beperkte kosten aan verbonden afhankelijk van format, aanvrager, et cetera. Kostprijzen kunnen opgevraagd worden via info@rosavzw.be

Ontdek ook

Dit is een openbaar leermiddel dat je zonder aanmelden kan bekijken.
Om dit leermiddel favoriet te maken, een score te geven of er op te reageren, meld je eerst aan.
Reactie toegevoegd. Herlaad de pagina om je reactie te bekijken.