Windows Live Photo Gallery : Cursus

In Windows Vista werd er een programma opgenomen om op een eenvoudige manier foto's te beheren en te delen, Windows Photo Gallery. In Windows 7 werd dit programma niet meer rechtstreeks opgenomen maar maakt het deel uit van de Windows Live Essential Suite en noemt het Windows Live Photo Gallery.

Windows Live Essentials is een suite van tools die gratis ter beschikking wordt gesteld van geregistreerde Windows gebruikers. Je kan met WLPG foto’s verwerken en basis bewerkingen doen. Je hebt een aantal tools ter beschikking om je foto's te bewerken. Deze zijn vooral gericht op afwerking, zoals bijsnijden, rode ogen, ruis, belichting en kleur. Je kan er ook Panaoramafoto's mee maken door individuele foto's aan elkaar te koppelen. Met behulp van een functie Photofuse kan je ook foto's waar een persoon niet goed opstaat samenvoegen met een andere om zo een foto te bekomen waar iedereen mooit opstaat.

Het is vooral een foto organisatie programma. Je kan er je foto's mee beheren. Je kan ze er een beschrijving aan toevoegen en je kan ze taggen zodat je ze gemakkelijk kan zoeken. Dit taggen kan sedert kort ook op basis van gezichtsherkenning. Eens je een persoon een aantal keer hebt aangeduid, slaagt WLPG er wonderwel in om de gezicthen ook op andere foto's automatsch te herkennen.

Met de versie 2011 komt de tweede editie van de intussen populaire Windows Live Essential Suite uit.

Pauwels Koen
Leerkracht, Systeembeheerder

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e graad
InformaticaFotografie - Video - Film
volwassenenonderwijs
Info
Website
Gepubliceerd: 26-08-2010
Categorie
Educatieve site (oefeningsite, lessite, ...)
Trefwoorden
cursusessentialsfotobewerkingfotogallerijpanoramafotophoto fusephoto galleryWindows liveWindows Live Photo GalleryMicrosoft