Nederlands leren met Boris en Binti : Tekenfilm

Boris en Binti is een tekenfilm over twee multiculturele kleuters en de kleine alledaagse dingen die ze meemaken bij hun thuis en in de buurt. Naast kleuters kunnen ook de ouders van anderstalige kinderen op deze manier Nederlands leren. Als ouder kan je de tekst van Boris en Binti via deze website downloaden en afdrukken.

Boris en Binti zijn ondernemend, eigenzinnig, hebben een levendige fantasie en ze hebben veel zin voor initiatief. De avonturen die ze beleven zijn herkenbaar voor alle kleuters.

Maar ook taal speelt een heel belangrijke rol in deze tekenfilm. Anderstalige kinderen én hun ouders kunnen Nederlands leren met het eenvoudige taalgebruik van Boris en Binti.

Boris en Binti is in de eerste plaats gericht op kleuters. Er wordt dan ook een taal gebruikt die eenvoudig te begrijpen is voor kinderen: eenvoudige zinnen, tegenwoordige tijd en veel herhaling. Taalverwerving is vooral bij jonge kinderen een essentieel ontwikkelingsdomein, het spreekt dan ook voor zich dat Ketnet heel wat aandacht besteedt aan taalontwikkeling.

Evelien Ponnet
Student (niet lerarenopleiding)

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan