VDAB: Lessenpakket


De start van een loopbaan is een lessenpakket van de VDAB dat in 2009 vernieuwd werd. Samen met het CLB werd het lessenpakket aangepast om nog meer in te spelen op de noden van leerkrachten. Het lessenpakket is ook afgestemd op de eindtermen van PAV.

Het pakket bevat informatie ter voorbereiding op de eerste stappen op de arbeidsmarkt en bestaat uit twee mappen: een voor de leerling en een voor de leerkracht.

In de leerlingenmap staan oefeningen, werkbladen en handige checklists voor het zoeken naar een juiste job(keuze). Uit ervaring weet de VDAB dat de sollicitatietraining en het informatieve gedeelte best worden gegeven door de leerkrachten. De map voor leerkrachten is daarom opgebouwd rond doelstellingen, methodieken en lesmateriaal.

Je kan het lessenpakket gratis downloaden en eruit halen wat je nuttig vindt voor jouw leerlingen.

De VDAB wil de eindejaarsstudenten ook aanmoedigen om zich tijdens het schooljaar al in te schrijven als werkzoekende. Hierdoor zijn ze sneller bereikbaar op de arbeidsmarkt en kunnen ze in aanmerking komen voor een aantal maatregelen.

Voor ondersteuning bij het inschrijven van een grote groep, kan je een beroep doen op een VDAB-consulent. De consulent helpt bij de effectieve inschrijving en geeft meer uitleg over onder andere de sociale zekerheid. Neem hiervoor contact op met een VDAB-kantoor in uw buurt.

De lessenpakketten en de lijst met contactpersonen vind je op onderstaande link.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Leerkracht

Ontdek ook