Nieuwsbrief van

Laat een erfgoedmedewerker een lesuur van je overnemen

leerlingen aan het werk in een klas

Een onderzoeker, molenaar, beiaardier ... bij jou in de klas? Kies uit het aanbod voor jouw regio en laat een erfgoedmedewerker een lesuur van je overnemen, in de Erfgoeddag-week van 25 tot 29 april 2022.

Beeld: CDC op Unsplash

KO LO SO BUSO DKO VWO Deel

Dossier: oorlog in Oekraïne

handen dragen grote vlag Oekraïne

Praten of lesgeven over de situatie in Oekraïne, dat is:

  • zorgen voor een open klasklimaat,
  • informeren over fake news,
  • aandacht hebben voor trauma,
  • communiceren zonder taalkloof.

Naar de themapagina over Oekraïne

Beeld: Alice Kotlyarenko op Unsplash

KO LO SO BUSO DKO VWO Deel

Juiste pengreep dankzij deze 'schrijfkip'

cartoon kipWist je dat deze 'schrijfkip' een handig hulpmiddel is om de juiste pengreep aan te leren? Er is ook een versie voor de linkshandigen. Klik meteen door naar het bijhorende filmpje.

Beeld: Pixabay

KO Deel

Bestel nu je ticket met 10 euro korting voor de Zwijsen Academy

campagnebeeldOp woensdag 5 oktober 2022 vindt de Zwijsen Academy plaats in Lamot in Mechelen. Ben jij leerkracht, zorgcoördinator, directie …van het kleuter- of lager onderwijs? Laat je inspireren rond het thema Taal en diversiteit. De ideale pedagogische studiedag!

Meer info

Beeld: Uitgeverij Zwijsen

Advertentie

KO LO Deel

Montessoriwerkjes: lestips, inspirerende ideeën en downloads

kleutersLaat je door de tips en informatie op deze website inspireren bij het uitwerken van activiteiten rond het dagelijks leven, zintuiglijke activiteiten, wiskundige initiatie, rekenen, taal en kosmische taken. Inclusief gratis downloads!

Beeld: Pixabay

KO Deel

Lesidee over geluidseffecten bij bewegende beelden

beeld uit MinecraftMaak leerlingen warm om aan te slag te gaan met geluidseffecten bij beeld. Laat hen geluiden verzinnen bij een fragment van Minecraft of bewegingen van een medeleerling of een filmpersonage. Werk digitaal met deze online tools.

Beeld: Pixabay

LO DKO Deel

Heb jij een passie voor rekenen? Gynzy zoekt auteurs!

campagnebeeldGynzy is op zoek naar leerkrachten uit het lager onderwijs die willen helpen met het (her)schrijven van rekenopgaven, zodat deze naadloos aansluiten op de eindtermen en leerplannen. Ben/ken jij iemand die dit leuk zou vinden? Laat het ons weten!

Meer weten

Beeld: Gynzy

Advertentie

LO Deel

Doe een Kunstkuur in het buitengewoon onderwijs

studenten De leermiddelen van Annick al gezien? Ze deelde inspiratievoorbeelden om in het buo te werken met Kunstkuur. Binnen zo'n project werkt een leraar van een academie samen met een collega uit het leerplichtonderwijs. Het beste van twee onderwijsniveaus!

Beeld: Simon Maage op Unsplash

LO DKO Deel

Start met badminton op school

serveren bij badmintonGaan jouw leerlingen topsporters Lianne Tan of Marijn Put achterna? Met deze lessenreeks badminton ben je al een heel eind op weg. Nu hopen op niet te veel wind! 😁 

Beeld: Pixabay

SO BUSO Deel

Neem deel aan het Songtekstival!

foto van podium SongfestivalHét Songfestival, da's voor mei! Wie weet zijn er op dit Songtekstival ook twelve points te verdienen. Je leerlingen kunnen namelijk deelnemen aan deze liedjesvertaalwedstrijd voor vijfde- en zesdejaars uit het secundair. Ontdek meer muziek in je les!

Beeld: Flickr

SO BUSO Deel

Tine deelt luisteroefening over woonzorgcentrum

close-up oudere mensenWie lesgeeft in personenzorg en nog een luisteroefening zoekt, leest maar beter aandachtig verder! In de oefening van lerares Tine kijk je eerst naar een reportage van Oost-Vlaamse regiozender AVS. Daarna vul je de vragen in.

Beeld: Pixabay

SO BUSO VWO Deel

Lesmateriaal om eens goed mee te ... klagen!

student verlaat gebouwKlagen, excuses aanbieden, een voorstel doen en dat al dan niet aanvaarden. Nieuwe deler Michele maakte er een oefening over als voorbereiding op een spreekopdracht.

Meer lesmateriaal over klachten

Beeld: LinkedIn Sales Solutions op Unsplash

VWO Deel

Is jouw school klaar voor de Digisprong?

campagnebeeldWil je graag kennismaken met de oplossingen die Apple heeft en je laten ondersteunen bij het uitwerken of verderzetten van jullie Digisprong? In een aantrekkelijke brochure, op maat van het onderwijs, zet ipadinonderwijs.be voor jou alles op een rijtje.

Meer info

Beeld: Tech Data

Advertentie

KO LO SO BUSO Deel