Anne Frank Krant 2017 : Dagboeken

In 2017 is het 75 jaar geleden dat Anne Frank een dagboek voor haar verjaardag kreeg… En 70 jaar geleden verscheen de eerste Nederlandse uitgave van Het Achterhuis. Reden om in de jaarlijkse Anne Frank Krant het thema Dagboeken centraal te stellen. Vanuit het jaarthema Dagboeken wordt een koppeling gemaakt tussen het verleden en de leefwereld van de leerlingen nu. In de Anne Frank Krant worden teksten afgewisseld met veel foto’s en verwerkingsopdrachten.

Extra: Alles over Anne

Naast de Anne Frank Krant biedt de Anne Frank Stichting ook het boek Alles over Anne extra aan. De afgelopen jaren heeft de Stichting vragen van kinderen verzameld. In dit boek leer je meer over het levensverhaal van Anne Frank en krijg je een antwoord op veelgestelde vragen over Anne Frank, de Jodenvervolging en de Tweede Wereldoorlog. Naast het boek Alles over Anne is er ook een kaartspel met groepsopdrachten. Met Het grote toen & nu kaartspel kunt u de kennis van uw leerlingen over de inhoud van de Anne Frank Krant en het boek Alles over Anne op een aantrekkelijke manier toetsen.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 5e, 6e leerjaar
Sociale vaardighedenMens en maatschappij
secundair 1e graad a en b
Geschiedenis - ArcheologiePAV - MAVO - GASV - ASPV
Info
Fysiek materiaal
Gepubliceerd: 30-01-2017
Categorie
Materiaalpakket
Trefwoorden
Alles over AnneAnne FrankAnne Frank Krant 2017briefdagboekdiscriminatieherinnerenherinneringsboxherinneringseducatieHet AchterhuisHolocaustjodenvervolgingJoodkrantnazismeNederlandstereotypevooroordeelWOII