Kraak de DNA-code: Spel


Kraak de DNA-code is een spel over menselijke overerving en genetica. Het is ontwikkeld en vormgegeven door De Aanstokerij in opdracht van Departement Menselijke Erfelijkheid – KU Leuven i.s.m. Centrum Menselijke Erfelijkheid – UZ Leuven.

Spelomschrijving 

Op de planeet Bolygo wonen de Elaniké, een vredelievend en familiaal volkje. Op een dag worden ze opgeschud door een enorme natuurramp. Hun land wordt verscheurd en families worden verspreid over verschillende eilanden. Gelukkig zorgen de Elaniké goed voor elkaar: ouders zorgen voor andere kinderen alsof ze de hunne zijn. Het ergst getroffen zijn de ouders van wie de pasgeboren baby's nog in het ziekenhuis lagen. 

Pas jaren later slagen ze erin om de afstanden tussen de verschillende eilanden te overbruggen. Eindelijk worden families herenigd, maar de baby's zijn ondertussen prille tieners geworden en willen graag hun geboorteouders, die ze nog nooit gezien hebben, ontmoeten. Maar dat is natuurlijk niet zo eenvoudig. Kunnen de spelers de kinderen en ouders samenbrengen en de families herenigen? 

Doelstellingen

De spelers:

  • krijgen inzicht in de basisprincipes van menselijke erfelijkheid en overerving;
  • worden geprikkeld voor wetenschap en genetica;
  • leren een onderzoekende houding aan.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
De Aanstokerij
Organisatie