Meld probleem

Organisatie: KIYO

logo

‘KIYO’ staat voor ‘Kids & Youth’. Álle kids en youth. KIYO droomt van een wereld waarin alle kinderen gelijke kansen genieten, zichzelf ten volle kunnen ontplooien en de kans krijgen hun toekomst in eigen handen te nemen. Elk kind moet kunnen opgroeien in een omgeving waarin ouders, gemeenschappen en overheden samen hun bescherming, groei en participatie in de samenleving verwezenlijken. KIYO zet zich in voor de re-integratie van kwetsbare kinderen (kinderen die leven op straat, kinderen in conflict met de wet, (ex-)kindsoldaten en kinderen van uitgesloten volkeren) in het Zuiden. KIYO ondersteunt projecten in het Zuiden (Brazilië, de Filipijnen, DR Congo, Burundi, Marokko) via lokale organisaties zodat de impact en de duurzaamheid van de acties vergroot wordt en deze organisaties in de toekomst zelfstandig verder kunnen werken. De werking van KIYO steunt in het zuiden op drie hoofdpijlers die elkaar aanvullen en versterken: directe dienstverlening (kinderen hebben toegang tot basisbehoeften zoals onderdak, voedsel, gezondheidszorg en onderwijs), sensibiliseren (mensen informeren over de rechten van het kind) en beleidsbeïnvloeding (overheden wijzen op hun verantwoordelijkheid).

KIYO is ook in België actief. Via sensibilisering en beleidsbeïnvloeding  worden volwassenen en jongeren bewust gemaakt van de problematiek rond kinderrechten in het Zuiden. Dit doet KIYO onder andere door het organiseren van workshops op scholen en bij jongerenorganisaties. KIYO is ook actief op beleidsniveau en probeert door middel van lobbywerk samen met andere niet-gouvernementele organisaties kinderrechten hoger op de Belgische en Europese agenda te krijgen.

Brogniezstraat 46, 1070 Anderlecht, België

http://www.kiyo-ngo.be

info@kiyo-ngo.be

02 510 61 93

Bekijk alle leden van KIYO (1)

Recentste leermiddelen van KIYO

De invloed van grote sportevenementen op schending van kinderrechten

Logo Toegevoegd door KIYO - Downloadbaar lesmateriaal
Laatst aangepast op 05-12-2018

In 2014 en in 2016 vonden in Brazilië respectievelijk het WK voetbal en de Olympische Spelen (OS) plaats. Stadions werden gebouwd, wegen werden aangelegd en sociale problemen aangepakt. Brazilië liet zich voor de stroom toeristen en …

2 8 1318

The Five Like You : Lesmateriaal vluchtelingenproblematiek

Logo Toegevoegd door KIYO - Downloadbaar lesmateriaal
Laatst aangepast op 05-03-2018

Deze les is een achtergrondles bij de voorstelling The 5 like you. Een project van KIYO, U Move 4 Peace en Tumult en kwam tot stand met de inbreng van deze drie organisaties.

The 5 like you vertelt het verhaal van vijf jongeren. Vijf jongeren …

1 10 1264

KIYO : NGO voor kinderrechten

Logo Toegevoegd door KIYO - Website
Laatst aangepast op 07-08-2017

KIYO staat voor 'Kids & Youth'. Àlle kids en youth. KIYO droomt immers van een wereld waarin alle kinderen gelijke kansen genieten, zichzelf ten volle kunnen ontplooien en de kans krijgen hun toekomst in eigen handen te nemen. Elk kind …

Nog geen score 0 0 638

Pablo : Documentaire kinderrechten in Brazilië

Logo Toegevoegd door KIYO - Downloadbaar lesmateriaal
Laatst aangepast op 24-11-2016

Documentaire gemaakt n.a.v. de schending van de kinderrechten in Brazilië tijdens en na het WK en de Olympische spelen.

1 6 1120